هیئت بزرگ تجاری ایران به منظور تعمیق روابط اقتصادی ایران و اتحادیه اقتصادی روسیه سلسله نشست‌هایی با مدیران ارشد بازرگانی روسیه برگزار کرده است.

در نشست روز گذشته چالش‌ها و چگونگی افزایش حجم مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با حضور کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه، صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران، هادی تیزهوش رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه و مهدی آزادواری رئیس هیات مدیره آژانس همکاریهای اقتصادی اوراسیا بررسی شد.

ضرورت تسهیل اخذ روادید تجاری

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران در این نشست با تشریح عوامل جهش حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه، خواستار تسهیل در روند اخذ روادید تجاری و حذف موانع غیرضروری شد.
وی این نشست را گامی در جهت تعمیق مناسبات اقتصادی، تجاری و صنعتی میان جمهوری اسلامی ایران و روسیه دانست و گفت: روابط اقتصادی ایران و روسیه در سال‌های اخیر وارد مرحله‌ای تازه شده است که نشان از اراده جدی دولتمردان و بخش‌های خصوصی دو کشور برای گسترش همکاری‌های همه‌جانبه دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: هر چند میزان مبادلات تجاری دو کشور گواهی بر حرکت رو به جلو در مناسبات اقتصادی است، اما در مقایسه با بازار ۱۵۰ میلیارد دلاری وارداتی روسیه، سهم ایران همچنان اندک و نیازمند ارتقا است.
رئیس اتاق ایران، با تشریح پنج محور اصلی به منظور تحقق چشم‌انداز ترسیم شده در تجارت دوجانبه ایران و روسیه گفت: «استفاده هدفمند و ساختارمند از توافق تجارت آزاد اوراسیا، همسان‌سازی رویه‌های گمرکی، حل اختلافات مربوط به گواهی مبدأ، و تشکیل کمیته فنی مشترک برای پیگیری مسائل فنی و استاندارد» از گام‌های اساسی برای ایجاد جهش در حجم مبادلات تجاری بین دو کشور است.

عدم‌شناخت از ظرفیت‌های اقتصادی اتحادیه اوراسیا

همچنین مهدی آزادواری، رئیس هیات مدیره آژانس همکاریهای اقتصادی اوراسیا در روسیه گفت: هنوز تجار و بازرگانان دو کشور شناخت کافی از ظرفیت‌های اقتصادی یکدیگر ندارند در این زمینه تهیه یک بانک اطلاعاتی الزامی است.
وی افزود: باید نهادها و سازمان‌های بین‌المللی ایران و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا با هم در ارتباط باشند تا شاهد تنظیم روابط اقتصادی کشورها، توسعه تبادلات تجاری و مالی و رفع موانع و چالش‌ها باشیم.
آزادواری تاکید کرد: عدم هماهنگی این نهادها موجب شده در حال حاضر تجار با مشکلاتی در حوزه گمرک، نقل و انتقالات پول، ضعف در زیرساخت‌های حمل و نقل مواجه باشند.

عضویت ایران نقطه عطفی در روابط دو طرف است

نقش کلیدی حوزه حمل‌ونقل در توسعه روابط تجاری

در ادامه ولادیمیر پادالکو، نائب رئیس اتاق بازرگانی فدراسیون‌ روسیه گفت: در حوزه حمل و نقل درست عمل نکردیم این در حالی است که گسترش تجارت و افزایش سطح مبادلات اقتصادی، از مسیر توسعه حوزه حمل‌ونقل می‌گذرد.

ضرورت تمرکز بر توسعه حوزه لجستیک

همچنین لئونیدلوژنکو، مدیر عامل گذرگاه‌های بین‌المللی روسیه گفت: با توجه به اینکه توسعه زیرساخت حمل و نقل نقش اساسی در افزایش مبادلات تجاری دارد باید بر حوزه لجستیک به‌ویژه گذرگاه شمال-جنوب تمرکز کنیم.