چرا وزیر صمت از واردات خودرو دست دوم کهیر می زند؟ ۲۸ اسفند ۱۴۰۲

چرا وزیر صمت از واردات خودرو دست دوم کهیر می زند؟

صنعت خودرو ایران، علیرغم سابقه چند دهه­ای از زمان شکل گیری خود در دهه ۴۰ شمسی و با وجود چندین شرکت سازنده و مونتاژکار خودروهای سبک و سنگین، از مشکلات و معضلات متعددی رنج می برد که در رأس این مسائل، باید اقتصاد بیمار صنعت را برشمرد که ام المسائل آن تلقی می شود و […]

آیا روند صعودی نفت عاملی برای رشد بازار سرمایه خواهد بود؟ ۲۳ شهریور ۱۴۰۰

بررسی روند قیمت نفت و اثر بخشی آن در بازار سرمایه
آیا روند صعودی نفت عاملی برای رشد بازار سرمایه خواهد بود؟

یادداشت
چگونه می توان تورم را مدیریت کرد؟ ۱۶ مرداد ۱۴۰۰

چگونه می توان تورم را مدیریت کرد؟

اقتصاد ایران با مشکلات متعدد داخلی و خارجی روبروست در شرایط کنونی باید به اولویت بندی مشکلات پرداخت. جناب رئیسی در جلسه تنفیذ تورم, کسری بودجه, ثبات بورس و کرونا را در اولویت قرار داد. وی مدعی شد برای همه مواد فوق راهکار دارد. امیدوارم به زودی راهکارهای دولت جدید, شفاف بیان شود تا دقیق بتوان آن را بررسی و تحلیل کرد.

واکسن های مرگبار ۱۲ مرداد ۱۴۰۰

واکسن های مرگبار

درکشورهای دنیا به زبان های مختلف مردم را تشویق به تزریق واکسن فایزر و مدرنا می کنند اما در ایران واکسن های دسته چندم خارجی وارد کرده اند و مردم هم موش های آزمایشگاهی دیگر کشورها شده اند. درحال حاضر مردم به دلیل اینکه گرفتار کرونا هستند، ترس وجودشان را فرا گرفته است و حاضر هم نیستند پروتکل ها را رعایت کنند؛ بنابراین تا ارمنستان، ترکیه و کردستان عراق می روند تا واکسن تزریق کنند. در این میان، سودجویان و کلاهبردارانی هستند که از این ترس مردم سوء استفاده می کنند و به جای ژل و ماده اصلی واکسن، از آب مقطر یا مواد مخدر یا مواد سمی برای پر کردن ویال ها و شیشه های خالی واکسن استفاده می کنند و نسبت به توزیع ویال ‌های تقلبی در بازار با برچسب واکسن های معتبر اقدام می کنند. مردم نیز از ترس جانشان این واکسن ها را خریداری و تزریق می کنند.

اهمیت ثبت تجارب در بهبود نظام تصمیم گیری ۰۹ مرداد ۱۴۰۰

اهمیت ثبت تجارب در بهبود نظام تصمیم گیری

یکشنبه سوم مرداد, حبیب لاجوردی دار فانی را وداع گفت. او با کار سترگ تاریخ شفاهی ایران که به مصاحبه با 134 نفر از شخصیتهای موثر ایران از 1299 تا 1360 پرداخت, خدمت بزرگی به کشور نمود. این مجموعه به نام تاریخ شفاهی ایران منتشر شده و همچنین برخی از مصاحبه ها نیز مستقلا به چاپ رسیده اند.

کربلای خوزستان ۲۹ تیر ۱۴۰۰

کربلای خوزستان

خوزستان در گرمای 50 درجه تابستان, تشنه است. سیستان در بلای کرونا گرفتار است. آمار کشته های کرونای روزانه تهران از مرز 100 عبور کرد. مردم ناامید برای واکسن به کشور کوچک و فقیر ارمنستان پناه برده اند. مدت مدیدی است که اعتصابات کارگری رشد یافته است. کارگرانی که همان حقوق اندک را در شرایط شدید تورمی نیز ماهها است دریافت نکرده اند.

معیشت مردم بازیچه مافیا ۱۲ تیر ۱۴۰۰

معیشت مردم بازیچه مافیا

شکل اقتصاد در ایران تعریفِ سه گانه دولتی، تعاونی و خصوصی را دارد. با آنکه در قانون اساسی بر ضرورت حمایت از دو بخش خصوصی و تعاونی در اقتصاد تاکید شده است ، در عمل بخش تعاونی که هیچ ، بخش خصوصی قابل اعتنایی هم وجود ندارد. در مقابل این اقتصاد دولتی و شبه دولتی بوده است که در همه ی این سالها مانع رشد آن دو بخش بوده است. حجم سرمایه در گردش در اقتصاد کوچک ایران و تعلق بخش عمده آن به دولتی ها و شبه دولتی ها و نهادها مصداق این سخن است.

ادامه خود تحریمی ها ۰۴ تیر ۱۴۰۰

ادامه خود تحریمی ها

بخش عمده‌ای از مشکلات اقتصادی ما ریشه داخلی دارد و حتی تحریم‌ها علت اصلی بروز این مشکلات نیستند، اما این دلیل نمی‌شود که در شرایط حاضر نتوانم با قاطعیت بگوییم که مانع اصلی تجارت ایران با جهان به قرار داشتن در لیست سیاه و عدم پیوستن ایران به FATF ارتباط دارد. در طول چهل سال گذشته کشور ما آنقدر مورد هجوم انواع تحریم ها قرار گرفته است که علیرغم مشکلات بسیار فراوانی که در حوزه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی،علمی و ...بر ما وارد کرده،ولی بصورت ساختاری و منجسم با این معضلات و مشکلات برخورد نشده است و اگر هم تصمیمی گرفته شده و اتفاقی افتاده بصورت مقطعی بوده،زیرا بخش اعظمی از تحریم ها بخاطر ایدئولوژی حاکم بر نظام جمهوری اسلامی است و طبیعتا ایستادگی بر آرمان و ایدئولوژی هر نظامی هزینه هایی را بدنبال خواهد داشت،اما بحث ما بر سر چرایی و چگونگی وضع تحریم ها علیه کشور نیست،بلکه سوال این است که چرا راههایی که می تواند به عنوان مسیر امن و مطمئن دربرابر تحریم ها باشد را با دست خودمان می بندیم و هزینه های زیادی را بر اقتصاد تحمیل می کنیم؟به عنوان مثال عدم رعایت قوانین مربوط به FATF یکی از همین موانع بزرگی است که برخی از تصمیم گیران نظام برای کشور ایجاد کردند و به زعم کارشناسان عدم پیوستن به FATF یک خود تحریمی بزرگ است.

توسعه نهادهاي مدني ۳۰ فروردین ۱۴۰۰

توسعه نهادهاي مدني

صاحبنظران علم سياست بحرانهايي را كه يك جامعه و يا كشور با آن مي تواند مواجه شود ، تحت 5 عنوان تقسيم كرده اند كه يكي ازآنها " بحران توزيع " است .براساس نظريه هاي متخصصان امر وقتي يك كشور و يا جامعه تنها در درون مجموعه اي از حاكمان "قدرت " را جابجا مي كند ، به بحران توزيع مبتلاء است . اولين اثر بحران توزيع ، دوري و قهر مردم از سياست مي باشد ، و نهايت آن، عدم تمايل مردم به مشاركت در امور و سرپيچي ها ي مدني است كه قدرت حاكم را فلج خواهد كرد.

تصویب FATF کلید دوام تحریم است / راه‌های مخفی قلعه را افشا نکنید ۲۷ اسفند ۱۳۹۹

تصویب FATF کلید دوام تحریم است / راه‌های مخفی قلعه را افشا نکنید

در معماری شهرهای کهن، خصوصاً ارگ‌ها و قلعه‌هایی که احتمال بروز جنگ در آنها زیاد بوده است، معمولا راه‌های مخفی اندکی برای روز مبادا تعبیه می‌کردند که اگر روزی قلعه یا ارگ محاصره شد، بتوان به طور مخفیانه گاهی از این معبرها برای اقدامات ضروری استفاده کرد. صدالبته که هر چه شهر یا کشوری بیشتر در معرض جنگ و محاصره بود اینگونه تدابیر برای آن ضروری‌تر می‌نمود.

مرگ خاموش مطبوعات با مصوبه های عجیب ۲۸ بهمن ۱۳۹۹

مرگ خاموش مطبوعات با مصوبه های عجیب

چندروز گذشته مصوبه پر سرو صدای دولت مبنی بر حذف آگهی های دولتی از روزنامه ها، مصداق بازر انتقام دولت از انتقادکنندگان دولت هستند؛ حذف آگهی های دولتی از روزنامه ها آیا به معنای " لوله کردن " مطبوعات نیست؟ آن هم وقتی که مطبوعات در حال احتضار ناشی از تورم ، گرانی کاغذ ، زینک ، حمل و نقل و ... نفسهایش به شماره افتاده است. تورمی که بخش بزرگ آن ناشی از سوء مدیریت ها و ناکارآمدی های دولتی است. مطبوعات کشور، برخلاف همه وعده و وعیدها و قول های بزک شده رئیس جمهور حقوقدان حامی آزادی، دموکراسی ومردمسالاری؛ در نتیجه عدم حمایت ها و رانت آگهی ها نفس هایش به شماره افتاده است و حال کافی نبود این همه رنج و زخم که با رفتاری گاز انبری با عرصه رسانه کشور تیر خلاص بر پیکر بی رمق رکن چهارم هر نظام دموکراسی می زنید.

اتحاد ملی ۳۰ دی ۱۳۹۹

اتحاد ملی

ما نمی توانیم شعار گفت و گو با جهان را بدهیم ، امٌا در خانه حاضر به صحبت با هم نباشیم و نخواهیم صدای دیگری را بشنویم. برون داد چنین رفتاری ، تصویر و تصور وجود جامعه ای است که در آن هر کس ساز خودش را می زند و با مفاهیمی مانند دموکراسی ، قانون اساسی و انتخابات بیگانه است.