به گزارش هویدا آنلاین، احمد مسجدجامعی در آیین اختتامیه هشتمین جایزه ادبی ریحانه، از سری برنامه های هشتمین همایش ملی ریحانه النبی که هر ساله همزمان با ولادت حضرت فاطمه(س) برگزار می شود، با تاکید براینکه «صلوات» مخصوص برای هر کدام از ائمه وجود دارد، اظهار کرد: در روایتی نام مبارک حضرت زهرا(س) و امام رضا(ع) به عنوان پاره تن پیامبر(ص) یاد شده است.
وی با بیان اینکه دوستداشتن حضرت زهرا(س) یکی از نشانههای هویت ایرانی است، افزود: پدر شعر فارسی ابوعبدالله رودکی است، زیرا نخستین شاعری است که از او دیوان باقی مانده است، تشبیهات و لطیفی در شعر او است. رودکی نه تنها پدر شعر فارسی و نه تنها پدر موسیقی است، تا جایی که ما میدانیم نخستین کسی است که نام حضرت زهرا(س) در شعرش است، یعنی رودکی پدر شعر فاطمی است. رودکی در شعرش گفت؛ کاندر جهان به کس مگرو، جز به فاطمی.
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه هم دورههای رودکی هم این شعر را بیان کردند، ادامه داد: اینجا دو فرض مطرح است، یکی اینکه منظور از این فاطمه، سلسله فاطمیان مصر و دومین دیدگاه آن را حضرت فاطمه(س) میداند. حتی اگر اولین درست باشد آن سلسله هم از فاطمه(س) این نام را بر خود گذاشتند، به دلیل همین محبت و دوستی امام علی(ع) که رودکی داشت، چشم او را میل کشیدند و رودکی را نابینا کردند.
این پژوهشگر با بیان اینکه رودکی همچنین شعری درباره امام علی(ع) دارد، تصریح کرد: رودکی سروده: کسی را که باشد به دل مهر حیدر/ شود سرخ رو در دو گیتی به آور، باید زمانه و شجاعت این شاعر را در نظر گرفت، به دلیل همین محبت و دوستی امام علی(ع) که رودکی داشت، چشم او را میل کشیدند و رودکی را نابینا کردند. به این دلیل رودکی در حوزه ادب و شعر فارسی، پدر شعر فاطمی و علوی است و هویت ایرانی با این خاندان عجین شده است.
گفتنی است؛ هشتمین جایزه ادبی ریحانه، از سری برنامه های هشتمین همایش ملی ریحانه النبی که هر ساله همزمان با ولادت حضرت فاطمه(س) برگزار می شود، توسط دبیرخانه دائمی همایش ملی ریحانه النبی، مرکز اسلامی فاطمیه با همکاری دانشگاه پیام نور، پایگاه استنادی جهان اسلام، انجمن علمی مطالعات نهج البلاغه ایران، انجمن علمی ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی، موسسه فارسنامه و خانه اندیشمندان علوم انسانی به کار خود پایان داد.
- نویسنده : سارا برزگر
Friday, 27 December , 2024