مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز با اشاره به راه‌اندازی دهکده لجستیک به عنوان بندر خشک این کلان‌شهر، از ورود بخش خصوصی به این اقدام خبر داد.

به گزارش هویدا آنلاین، سعید مصفا در حاشیه بازدید رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی از منطقه ویژه اقتصادی شیراز با اشاره به اینکه پروژه‌های مهمی در منطقه ویژه اقتصادی شیراز کلید خورده است، به آغاز عملیات عمرانی دهکده لجستیک شیراز اشاره و اظهار کرد: ایجاد دهکده لجستیک (بندر خشک) به عنوان یکی از پیشران‌های مهم توسعه اقتصادی استان، در زمینی به مساحت ۳۰۰ هکتار و در مسیر راه‌آهن اصفهان ـ بوشهر واقع شده است که با به ثمر رسیدن این طرح از لحاظ پدافندی، حمل و نقل جاده‌ای و ریلی بار، تحولی عظیم برای استان رقم خواهد خورد و چرخه اقتصادی شیراز نیز بهبود خواهد یافت.

وی با بیان اینکه مقرر شده است که بخش خصوصی به موضوع راه‌اندازی دهکده لجستیک ورود کند، افزود: مسئولیت دهکده لجستیک به عنوان بندر خشک در شیراز به منطقه ویژه اقتصادی شیراز سپرده شد که با حمایت مسئولان استان و نمایندگان در مجلس شورای اسلامی مجوزات لازم اخذ شده است؛ این پروژه یکی از بزرگترین پروژه‌های پیشران توسعه استان فارس به شمار می‌رود.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز تصریح کرد: استقرار این دهکده باعث می‌شود هزینه‌های تولید، جابه‌جایی محصولات و صادرات کاهش و سرعت تولید و نقل و انتقال بار افزایش یابد که این مسئله منجر به افزایش رونق تولید خواهد شد.

مصفا با بیان اینکه این منطقه از لحاظ ساختاری دارای سه سایت صنعتی، سلامت و شهر دانشگاهی است، خاطر نشان کرد: منطقه ویژه اقتصادی شیراز مجموعا در زمینی به مساحت حدود ۳۶۰۰ هکتار واقع شده است که حدود ۱۷۶ واحد صنعتی در منطقه ویژه صنعتی در حال فعالیت و اجرا هستند.

وی با اشاره به راه‌اندازی شهرک صنعتی پارس (پارس) به عنوان یکی از سایت‌های صنعتی این منطقه، ادامه داد: این شهرک صنعتی در زمینی به مساحت ۳۳۱ هکتار در جوار منطقه ویژه اقتصادی شیراز واقع شده است که در حال حاضر مراحل آماده‌سازی این شهرک صنعتی در حال انجام است.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز با اشاره به اینکه روند واگذاری اراضی به متقاضیان سرمایه‌گذاری صنعتی در این شهرک صنعتی در حال انجام است، اضافه کرد: بی‌شک این اقدام گامی بلند در راستای نیل به اهداف متعالی دولت مردمی و تحقق شعار سال در استان فارس و شهر شیراز است.

مصفا در ادامه با بیان اینکه ابر پروژه شهر بین‌المللی سلامت شیراز سایت دوم منطقه ویژه اقتصادی شیراز به‌شمار می‌رود، اظهار کرد: شهر سلامت شیراز در زمینی به مساحت یک‌هزار هکتار واقع شده است که عملیات عمرانی فاز نخست آن در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار شروع شده است.

وی از صدور پروانه بهره‌برداری فاز نخست شهر بین‌المللی سلامت شیراز توسط دبیر خانه شورای عالی مناطق آزاد و تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی خبر داد و تصریح کرد: با پیگیری‌ها و حمایت جنابعالی و دیگر نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استان توانستیم پروانه بهره‌برداری ۱۳۵ هکتار از اراضی را دریافت و مراحل واگذاری زمین‌های این منطقه را آغاز کنیم.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز ادامه داد: روند واگذاری اراضی در شهر بین‌المللی سلامت در حال تسهیل است و متقاضیان و سرمایه‌گذارانی که قصد سرمایه‌‎گذاری در حوزه سلامت و پزشکی را دارند به راحتی می‌توانند از مزایا این منطقه ویژه گردشگری سلامت بهره ببرند. این منطقه می‌تواند اتفاقات مناسبی را در حوزه سلامت در کشور و استان فارس رقم بزند.

مصفا همچنین با اشاره به شهر دانشگاهی به عنوان سایت سوم منطقه ویژه اقتصادی شیراز، خاطر نشان کرد: ظرفیت‌ها و پتانسیل پروژه شهر دانشگاهی به عنوان یکی دیگر از سایت‌های منفصل،  از مهاجرت نخبگان جلوگیری خواهد کرد و تحقق این پروژه بسیار کلیدی می‌تواند سبب بازگشت افراد و نخبگان از دیگر کشورها شود.

وی با بیان اینکه با حمایت صنعتگران و مجموعه منطقه ویژه اقتصادی شیراز توانستیم جاده دسترسی نیروگاه سیکل ترکیبی تا منطقه ویژه اقتصادی شیراز را تعریض کنیم، اضافه کرد: روزانه شاهد عبور خودروهای زیادی از مسیر جاده نیروگاه سیکل ترکیبی به منطقه ویژه اقتصادی شیراز بودیم که مشکلاتی را برای مردم ایجاد می‌کرد؛ از این‌ رو تعریض و ایجاد باند دوم این مسیر می‌تواند نقش مهمی در جهت رضایت و افزایش ایمنی مردم ایفا کند.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز در این نشست با بیان اینکه صنعتگران و سرمایه‌گذاران در موضوع تعهدات ارزی با مشکل مواجه شده‌اند از رئیس کمیسیون امنیت ملی درخواست کرد پیگیری موضوعات و مشکلات مدیران واحدهای تولیدی را داشته باشند تاکید کرد: طی بازدیدهایی که به صورت هفتگی از واحدهای صنعتی، تولیدی و کارخانه‌ها دارم صنعتگران و تولید کنندگان منطقه ویژه اقتصادی شیراز با هدف جلوگیری از تعدیل نیرو تمام تلاششان را جهت تولید و نگه داشتن چراغ واحدهای تولیدی به کار گرفته‌اند که امری بسیار زیبا و ارزشمند است.

  • نویسنده : سارا برزگر