نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز با اشاره به اینکه اجرای برنامه هفتم توسعه مطالبه جامعه دانشگاهی باشد، گفت: سیاسی‌ترین کاری که مجموعه‌ عزیزان دانشگاهی ما از اساتید محترم و دانشجویان می‌توانند انجام دهند و این یه وظیفه انقلابی و دینی هم تلقی می شود کمک به اجرای برنامه هفتم توسعه است.

به گزارش هویدا آنلاین، آیت الله لطف الله دژکام امروز_ جمعه شانزدهم آذر_ در خطبه های نماز جمعه شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) اظهار کرد: بودجه سال ۱۴۰۴ دومین بودجه‌ای است که باید اهداف برنامه هفتم توسعه را محقق کند و برنامه هفتم توسعه را که مجلس مصوب کرده است، بزرگواران نمایندگان مجلس شورای اسلامی نشسته اند و وقت آن ها، وقت مرکز پژوهش‌های مجلس، وقت دیگران و دیگران تا شورای نگهبان مصروف بر این شده که ما برای پنج سال آینده برنامه داشته باشیم و برنامه را مصوب کرده است و این برنامه اگر می‌خواهد اجرا شود، نقطه کانونی که اهمیت برنامه را می‌رساند بودجه سنواتی است و اگر بودجه را برای چیز دیگری گذاشته شود برنامه در طاقچه باقی می ماند و اگر بودجه را برای اجرای برنامه  بگذارید  برنامه عملیاتی می‌شود.

وی افزود: ریاست محترم جمهوری ما هم این مطلب را در همه برنامه‌های انتخاباتی و بعد از برنامه انتخاباتی خود تاکید داشتند که ما باید مطابق برنامه عمل کنیم و این مشکل را ذکر کردند که برنامه اول تا ششم متاسفانه درست اجرا نشده است. لذا  باید موقع نوشتن بودجه یاد ما و مجلسیان باشد و یاد همه آنهایی که در دولت کار می‌کند که به سمت اجرای برنامه برویم.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز تصریح کرد: عمده جهت گیری برنامه هفتم مطابق سیاست‌های کلی است و از این جهت قابل تقدیر است و حالا باید آن را عملیاتی کنیم. از سوی دیگر به نظر می‌رسد که یاد گرفتن و فهمیدن مفاد برنامه و همینطور بودجه سنواتی بایستی برای کسانی که می‌توانند مطالعه کنند و بفهمند و آشنا شوند جزء کارهای لازم فرض شود، به ویژه امروز که روز ۱۶ آذر و روز دانشجو است و طبیعتاً دانشجویان به عنوان کسانی که در جامعه ما قدرت فهم و ادراک مناسبی دارند باید این را به کار بگیرند که برنامه کشور عملیاتی  شود.

آیت الله دژکام خاطر نشان کرد: گاهی اوقات می‌ گویند که دانشگاه نباید سیاسی باشد اما اتفاقا دانشگاه باید سیاسی باشد و دانشگاه باید فعالیت داشته باشد و امروز دانشجویان باید بگویند کجای این برنامه هفتم توسعه مصلحت نیست که در برنامه هفتم نوشته‌اند و از طرفی اگر به مصلحت است پس چرا کمک نمی دهند که اجرا شود. لذا این سیاسی‌ترین کار برای دانشگاهیان است. چرا که نقش دانشگاه در فهمیدن تخصصی و کارشناسانه برنامه هفتم و بودجه‌های سنواتی و اینکه بگوییم در این برنامه خیر کشور را خواسته اند و حالا باید آن را اجرا کنیم و به اجرایی شدن این قضیه کمک دهند سیاسی‌ترین کاری است که مجموعه‌ای عزیزان دانشگاهی ما از اساتید محترم و دانشجویان می‌توانند انجام دهند و این یه وظیفه انقلابی و دینی هم تلقی می شود.

وی اضافه کرد: همه نمازجمعه خوان ها حواسشان باشد که وظیفه سیاسی و اجتماعی و انقلابی هم داریم و این وظایف را برای خودمان مهم بدانیم، در حلقات و جلسات وقتی نشسته ایم ما یاد گرفتیم گله بکنیم و گله کردن کار را حل نمی‌کند. این در حالی است که باید یاد بگیریم، مطالعه کنیم و بگوییم این در برنامه نوشته شده است و چرا عمل نمی‌شود. از سوی دیگر این مطالبه باعث می شود که رهبر معظم انقلاب هم خوشنود شود و امام زمان(عج) شما را دعا کند که پای کار دین و کشور ایستاده اید و مجموعه دولت هم خشنود باشد که برای اجرای برنامه همکار دارد.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در ادامه سخنان خود به قانون حجاب اشاره کرد و ادامه داد: در رابطه با قانون حجاب که باز مجلس اموری را بالاخره مصوب کرد ما یک سؤال داشتیم و اینها از پرسش‌های حرکت انقلابی ما هست که مثلاً در موضوعی مثل حجاب حاکمیت و مجموعه دستگاه‌های اجرایی چگونه باید ورود کنند و قانون یک بخشی از این موضوع را روشن می کند که اینها وظایف است.

آیت الله دژکام اظهار کرد: بنده آن شب شنیدم ریاست محترم جمهوری هم در این مورد صحبت‌هایی در برنامه تلویزیونی داشتند و ایشان گفت من سوال دارم و طبیعی است که سوال داشته باشد برای اینکه می‌خواهد اجرا کند. قانون موظف می‌کند مجموعه دولت را به اینکه اجرا بکند و حالا در مقام اجرا آیین نامه باید تنظیم شود. از سوی دیگر در دنیا در رابطه با اینجور مسائل که مربوط به اصطلاح عفاف و حجاب است دولت‌های اروپایی که کاری نکردند و الگویی داریم و ما انقلاب اسلامی کردیم و این که چگونه عمل کنیم باید پاسخ پیدا کند.

وی افزود: کار هم برای دولت و مجران قانون سخت است و برای مردم ما هم از یه جهات دیگری پرسش‌هایی وجود دارد و سخت است ولی همه باید خود را تطبیق دهیم با چیزی که نهایتاً قانون می شود و این قانون می‌تواند فعلاً پاسخگوی نحوه مداخله حاکمیت در این امور باشد و در ادامه اگر دیدیم راه و روشی بهتر است مقام معظم رهبری نیز فرمودند بهتر از این می‌شود، بهترش کنید.

  • نویسنده : سارا برزگر