عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه به زعم بنده آنچه ما در پيش رو به عنوان جريان محروميت زدايي به دنبالش بوديم رخ نداد، گفت: دبیرخانه قرارگاه محروميت زدايي شفاف به مردم گزارش دهد چرا نقشه محروميت هاي شيراز را كه مدعي تصويب آن هستيد منتشر نمي كنيد تا حتي خيرين هم بدانند تا شايد در اين امر خير ياري رسانتان باشند.

به گزارش هویدا آنلاین، مهدی طاهری امروز_ امروز_ یکشنبه یازدهم آذر_ در یکصد و هفتاد و هفتمین جلسه علنی  شورای اسلامی شهر شیراز در نطق پیش از دستور خود اظهار کرد: اينكه عضو شورا با حريت و در حدود اختيارات قانوني بتواند تذكر دهد و سوال خود به حضور شهردار محترم طرح نمايد، آيا از حقوق و اختيارت قانوني ايشان نيست. بسيار مبرهن است كه عبارات تذكر و سوال ، معمولا لبه هاي تيزي دارند و در عين اينكه آداب احترام در عبارات و گويش ها لزوما بايد محفوظ بمانند، نه اعضاي طرفدار شهردار و نه آنها كه وي را مورد تذكر قانوني خود قرار مي دهند و يا شخص شهردار محترم و نه حتي مديران عزيز شهرداري، نبايد از منظومه افعالي مان و آداب سخن خارج شويم و شايسته است همگان با سعه صدر بگويند و بشنوند كه اين ها جزئي از آداب مردم سالاري ديني در شوراست .

وی افزود: نصيحتي اولا براي خودم و سپس براي ساير مستمعين عزيز دارم و حضرت امام (ره) در فرازي فرمودند: «در رژيم سابق کسي قدرت حرف زدن نداشت، کسي قدرت انتقاد نداشت… حالا راه انتقاد باز است، همه مي آيند انتقاد مي کنند» و جايي فرمودند : «خدا مي داند که شخصاً براي خود ذره اي مصونيت و حق و امتيازات قائل نيستم، اگر تخلفي از من هم سر زد، مهياي مؤاخذه ام.» و جاي ديگري فرمودند: «هر فردي از افراد ملت حق دارد که مستقيماً در برابر سايرين، زمامدار مسلمين را استيضاح کند و او بايد جواب قانع کننده اي دهد و در غير اين صورت اگر برخلاف وظايف اسلامي خود عمل کرده باشد، خود به خود از مقام زمامداري معزول است.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: مستند به اين چند كلام نوراني امام (ره) به عنوان يك كوچكتر، خود و شهردار محترم و ساير عزيزان شورا را يادآوري مي كنم به اينكه بزرگترين افتخار همه ما نوكري و خدمتگذاري مردم است و مقاماتي چون پدر بودن و مادر بودن ما براي شهر و شهروندان فضيلتي كه نيست هيچ، خداي ناكرده كيش شخصيتي ايجاد مي كند كه مذموم همه انديشمندان است كه البته ميدانم فرهيختگي شما زبانزد است.

طاهری اضافه کرد: از سوي ديگر، مخاطبين را «پوپوليست» خواندن و يا كليد واژه «حمله به شورا و شهرداري» را بدون ترديد بيان كردن يا كليد واژه بي مفهوم «عبور از جناب آقاي اسدي» را مدام ادعا كردن، هيچكدام نه تنها رهنمايي خوبي به وحدت شورا نيستند بلكه بيانگر القاي روح اميد در جامعه و يا دورسازي حاشيه از شورا نيز نخواهند بود كه همه بيانگر نوعي عبارات معترضه به حقوق قانوني تذكر دهنده و سوال كننده است.

وی ادامه داد: در اينجا لازم است تاكيد كنم اينجانب به طور جد معتقدم يكي از كانديداهاي اصلي شهردار دوره هفتم، بايد شخص جناب دكتر اسدي طرح شده و مستقر بمانند. چرا كه بسياري از اقدامات بزرگ عمراني كه امروز بنياد آن نهاده شده بدون توانايي ايشان در خلق منابع به نتيجه نهايي نخواهد رسيد. معتقدم سه سال تلاش براي ايشان قطعا نمي تواند دوران هفت ساله‌ افسانه اي عليرضا پاك‌فطرت را پشت سر بگذارد و شيراز بايد شاهد شكوفايي هاي بزرگتري باشد.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: در مقابل اين كليد واژه هاي معترضه‌ي رهنمايي شده‌ي كم ارزش، اتفاقا پيشنهاد بهتري به زعم خويش دارم و ضمن احترام به يكايك اعضاي شوراي ششم به آنهايي كه خود را نوكر و خادم مردم ميدانند پيشنهاد ميكنم بياييم كليد واژه «عبور از شوراي ششم» را به جاي عبور از اين و آن، تذكره‌ي خود قرار دهيم تا مردم هوشمند و نجيب شيراز با احياي يك شوراي مردمي، همگرا و انقلابي كرسي‌هاي خدمت را به ديگران بسپارند، شايد نفس تازه اي در شورا و شهر دميده شود و جبران كارهاي بر زمين مانده‌ي فرهنگي و اجتماعي را در شهر تمدن پايه‌ي شيراز كه مظهر تلفيق دين ، حماسه و هنر است را بنمايد.

طاهری افزود: در فقره مشكلات فرهنگي و اجتماعي شيراز، كارهاي باقي مانده‌‌ي بسيار بيشتري از آنچه انجام شده اند بر زمين مانده است. معتقدم مشكل از مبدا و منشا ديدگاه‌هاي راهبردي است و اساسا نگاه هاي تكنوكرات مرسوم، كه هم امروز هم خود را در جاي جاي كشور حتي انقلابي مي دانند، شعارشان فقط بساز و بساز است و رشد جامعه را در مقياس متر مربع و كيلوگرم و در توسعه‌ي كالبدها مي دانند.

وی تصریح کرد: تاج اين نگاه ها اين است كه بودجه تان را بگذاريد براي ساختن حسينيه ها و مساجد و تكيه ها و از آن سوي خالي ماندن مساجد كه پر است از علت هاي نرم افزاري در جامعه آنهم در سه ضلع خانواده ، مدرسه و مسجد كه در محاسبات خود نمي توانند محاسبه كنند، تقصيري هم ندارند چرا كه دستگاه محاسبات آنها سخت افزارپايه است. آموزش را خوب ميفهمند و تربيت را كمتر. اقدام فرهنگي را از عمليات فرهنگي نميتوانند تميز دهند. مفهوم انقلاب را صرفا در «توسعه» مي دانند و به مقوله «پايداري توسعه» كه مبناي آن سرمايه اجتماعي است هيچ نگاه راهبردي و حتي عملياتي هم ندارند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبري در تشريح بخشي از آرمان هاي انقلاب اسلامي در موضوع توجه به محروميت زدايي در نوروز ۱۳۷۲ مي فرمايند؛ «آنچه كه من به برنامه‌ریزان و مسوولین دولتی موكدا سفارش می‌كنم، این است كه در این برنامه توجّه كنند كه هدف اصلی، كمك به طبقات محروم جامعه باشد. این، چیزی است كه ما را به «عدالت اجتماعی» نزدیك می‌كند و هدف اصلی در كشور ما و در نظام جمهوری اسلامی، عبارت از تأمین عدالت است و رونق اقتصادی و تلاش سازندگی، مقدمه آن است. ما نمی‌ خواهیم سازندگی كنیم كه نتیجه این سازندگی یا نتیجه رونق اقتصادی، این باشد كه عدّه‌ای از تمكن بیشتری برخوردار شوند و عده‌ای فقیرتر شوند.» از سوی دیگر در برخي از يادداشت هاي معتبر اين معيار كه «پنج دهك پاييني جامعه» را كه معمولا «فاقد شغل و بيمه و تحت پوشش كميته امداد و بهزيستي » هستند را در بيان علمي محروم مي نامند.

آنچه ما در پيش رو به عنوان جريان محروميت زدايي به دنبال تحقق آن بوديم رخ نداد

طاهری اضافه کرد: شوراي ششم كه خود را انقلابي ناميد در ابتداي امر به سمت تحقق اين آرمان بر زمين مانده يورش برد. قدم هايش را با هدف اين دهك ها با قرارگاه امنيتي اجتماعي احمدبن‌موسي (ع) به عنوان معيار اصلي و ميدان دار با يك تفاهم نامه سه جانبه همگام كرد و از همان ابتدا بنا بر دو كار اصلي گذاشته شد و اول تهيه و تصويب يك نقشه مشترك محروميت هاي شهر و شهروندان و دوم تاسيس يك قرارگاه مشترك محروميت زدايي براي اجراي عمليات هماهنگ با حضور همه دستگاه‌ها براي رفع محروميت هاي مندرج در همان نقشه‌ مبنا بود.

وی ادامه داد: مقرر بود همه در اعلام محروميت ها نقش داشته باشند حتي پايگاه هاي مقاومت و ياوران شورا و همه آن ها كه در مصوبه نامشان قيد شده که مشترك ديدن عمليات هم منافع بسياري داشت. به طور مثال آسفالت بين سپاه و شهرداري تقسيم كار مي شد يا  آبرساني بين سپاه و سازمان آب يا برق رساني يا احداث كلانتري ها و حوزه ها مقاومت براي ايجاد امنيت پايدار و ساخت كارگاه هاي خوداشتغالي براي بانوان بي سرپرست بين بهزيستي و كميته هاي امداد امام و شهرداري و همه و همه قرار بود با هم هماهنگ شوند. اما به زعم بنده آنچه ما در پيش رو به عنوان جريان محروميت زدايي به دنبالش بوديم رخ نداد.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: بسيار مايلم در منظر مردم اين دو گام مهم به شفافيت و بدون لكنت گزارش شوند و قرارگاه محروميت زدايي بفرمايد براي اين دو امر چه كرده است و دبيرخانه قرارگاه شفاف به مردم گزارش دهد چه كساني در اين عمليات سرخط بودند و چه كساني خير. چه سازمان هايي غير نمايشي توان خود را در اين عمليات مهم كه آرمان امامين انقلاب بوده است، جهادي پاي كار آورده اند. چرا نقشه محروميت هاي شيراز را كه مدعي تصويب آن هستيد منتشر نمي كنيد تا حتي خيرين هم بدانند تا شايد در اين امر خير ياري رسانتان باشند.

طاهری افزود: در تبصره ۲ ماده ۸ دستورالعمل قرارگاه مشترك محروميت زدايي قيد شده است؛ گزارش اين پروژه ها و برنامه ها تحت عنوان پروژه هاي محروميت زدايي قرارگاه شناخته شده و با تصویب قرارگاه منتشر مي‌شوند» به چه دليل اين بند مورد غفلت قرار گرفته و هر دستگاهي مستقلا اقدام به انتشار اخبار محروميت زدايي آنهم از منظر خود و خارج از مصوبات قرارگاه مي كند. مگر در اين قرارگاه بنا نبود تمام دستگاه ها بودجه هاي خود را تجميع كنند و موضوعات محروميت زدايي را با هم هماهنگ سازند. مگر از ابتدا عهد نكرديم تا طي يك برنامه زمانبندي روزي را هدف گذاري كنيم و در آن روز رفع محروميت هاي شيراز را با هم جشن بگيريم و نه اينكه خداي ناكرده محروميت و محرومين خلعتي براي امثال من قاصر بشود.

  • نویسنده : سارا برزگر