شهردار کلان شهر شیراز در بازدید از پروژه احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه شیراز، گفت: وزیر میراث فرهنگی در سفر به شیراز بر این موضوع تاکید داشتند تا مجموعه زندیه شیراز ثبت جهانی شود و امروز ما به دنبال تحقق این موضوع هستیم. چرا که این موضوع مطالبه مردم، شورا و شهرداری از کارگزاران دولتی است.

به گزارش هویدا آنلاین، محمد حسن اسدی_ شامگاه دوشنبه بیست و هشتم آبان_  در بیست و چهارمین بازدید مدیریت شهری شیراز و خبرنگاران از روند اجرای نوبت شب پروژه‌های عمرانی بزرگ مقیاس در بازدید از  پروژه ملی احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه شیراز اظهار کرد: پروژه زندیه یک پروژه بازآفرینی و باز زنده سازی بافت تاریخی و فرهنگی کلان شهر شیراز  است که با اجرای عملیات عمرانی آن در فاز اول و توسعه فازهای دیگر، شاید بتوان گفت از جمله پروژه های تک و شاخص در کشور است و‌ دوران زندیه را که شیراز به عنوان پایتخت سیاسی کشور قلمداد می شد، با آثار تاریخی به جای مانده همچون ارگ کریم خان، دیوان خانه، مسجد و حمام وکیل و سایر بناهایی که مورد بازدید گردشگران است، این فضای شهری بتواند مکمل این بناها باشد و تحول عظیمی را ایجاد کند.

وی افزود: امروزه مناطق تاریخی و فرهنگی نیازمند بازآفرینی و باز زنده سازی دارد که شهرداری شیراز این اقدام را آغاز کرده است.

شهردار کلان شهر شیراز صمن قدرانی از همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و اداره کل استان فارس، خاطر نشان کرد: طی ۴۵ روز گذشته وزیر میراث فرهنگی به همراه سایر مسئولان این وزارتخانه در چندین نوبت از بافت تاریخی بازدید داشتند و اقدامات عمرانی مورد استقبال آن ها قرار گرفت. همچنین با توجه به برگزاری جشنواره ملی چند رسانه ای میراث فرهنگی به میزبان شیراز، وزیر میراث فرهنگی این موضوع مکررا تکرار کردند تا مجموعه زندیه شیراز ثبت جهانی شود و امروز ما به دنبال تحقق این موضوع هستیم. چرا که این موضوع مطالبه مردم، شورا و شهرداری از کارگزاران دولتی است.

اسدی اضافه کرد: طی ۲ سال گذشته نگاه میراث فرهنگی بسیار مثبت تر از گذشته شده است و بعد از ۲۵ سال فاز اول طرح زندیه در کمیسیون ماده پنج به تصویب رسید و وزارت میراث فرهنگی این طرح را تایید کرد.

وی به عملیات عمرانی انجام شده در این پروژه اشاره کرد و ادامه داد: بیش از یک و نیم متر عملیات گودبرداری صورت گرفته است و با توجه به وجود یک ورودی در این محور، تلاش برای ایجاد ورودی جدید به بازار وکیل در دستور کار است.

شهردار کلان شهر شیراز ادامه داد: ساختمان مخابرات در خیابان “۲۲ بهمن”  طرح تملک آن به تصویب رسید و از سوی شهرداری منطقه هشت در حال پیگیری است.

اسدی اظهار کرد: با توجه به زحماتی که طی ۳۰ سال گذشته در این محور انجام شده است وظیفه خود می دانیم تا این زحمات را قدر بدانیم.

به گفته این مقام ارشد مدیریت شهری؛ امروز نگاه و رویکرد مردم این است تا در این محلات قدم بزنند و از اماکن و آثار صنایع دستی بازدید کنند. از سوی دیگر کمتر توریستی است که وارد شیراز شود و به محور سنگ سیاه، گذرها و سراهای تاریخی سر نزند و بازدید نداشته باشد که سرآمد آن اجرای چنین پروژه هایی است و ما نیز با جدیت اجرای آن را دنبال می کنیم.

اسدی تاکید کرد: تاریخ را نمی توان کتمان کرد. چرا که گذشته مسیر آینده ما را مشخص می کند.

وی اضافه کرد: در اجرای این پروژه با تملک هایی که در دستور کار است تلاش می شود فضاهای شهری به عنوان پلازاهای شهری احداث شود.

این مقام ارشد مدیریت شهری تاکید کرد: پروژه زندیه در نقشه اصلی طراحی شده آن ۳۵ هکتار است که تمرکز بر این است تا با این میزان فضای تعیین شده با اجرای فاز اول آن، اقدامات اجرایی برای سایر فازها در دستور کار باشد.

شهردار کلان شهر شیراز در پایان خبر خوشی را اعلام کرد که زیر گذر گویم عملیات خاکبرداری آن به اتمام رسید و عملیات دیوار سازی و نورپردازی آن باقی مانده است. همچنین کمتر از یک ماه دیگر و همزمان با روز حمل و نقل در ۲۶ آذر بسته عمرانی تعریف شده است که تقدیم شهروندان می شود و تقاطع نواب صفوی و احمد ابن موسی(ع) افتتاح می شود.

احیا و بازآفرینی مجموعه زندیه  به روزآوری شیراز است

در ادامه این بازدید سید ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: این پروژه ابعاد مختلفی دارد و و با اجرای آن نفس شهر باز می شود.

وی افزود: بخشی از اجرای این پروژه آثار مربوطه به گردشگری، بخشی مربوطه به هویت تاریخ شیراز و بخشی به روز آوری شیراز است و بخشی راهگشای شهر شیراز است و این بخش برای ما بسیار حائز اهمیت است. چرا که با بهره برداری از آن آثار سیاسی، اجتماعی، گردشگری و اقتصادی خود را نشان می دهد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز خاطر نشان کرد: مهم ترین کار ما امیدبخشی است و مردم اگر امید به آینده داشته باشند و برخی سختی ها و مشکلات را تحمل می کنند و ما هر کاری که انجام می دهیم برای مردم است و تمام تلاش های شبانه روزی شهرداری و شورا به جهت نقش لبخند رضایت بر لبان مردم است و این پروژه ده ها برابر سایر پروژه ها می تواند تاثیرگذار تر باشد.

بهره برداری از پروژه بازآفرینی زندیه شیراز در اردیبهشت ۱۴۰۴

در این بازدید همچنین حسام الدین اسد زاده شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز در سخنانی اظهار کرد: این پروژه توسط وزیر کشور با توجه به اهمیت موضوع پروژه و پیگیری های بسیار زیاد شهردار شیراز در خصوص اجرای آن عملیات اجرایی در دستور کار قرار گرفت و عملیات اجرایی آغاز شد.

وی با اشاره به مشخصات اجرایی این پروژه افزود: طراحی و احداث میدان نقاره در فضایی به مساحت ۱۴ هزار متر مربع صورت گرفته است.

اسدزاده تصریح کرد: این پروژه از شمال به مقبره عبدالله بن خفیف و از شرق به دیوار بازار وکیل شمالی، از جنوب به ساختمان جبه خانه و از غرب به ارگ کریمخانی و خیابان طالقانی منتهی می شود.

وی خاطر نشان کرد: اجرای این پروژه با اعتباری بالغ بر ۷۷.۵ میلیارد تومان آغاز شده است.

شهردار منطقه هشت شیراز اضافه کر‌د: اجرای این پروژه عمرانی که همسطح با درب شمالی بازار وکیل است به میزان ۲۸ هزار متر مکعب عملیات خاکبرداری صورت گرفت. همچنین بالغ بر ۱۴ هزار متر مکعب و ۵۵۰ متر طول عملیات  لوله گذاری جهت اجرای تاسیسات مورد نیاز انجام شد.

اسدزاده با اشاره به اجرای عملیات بتن ریزی به میزان ۹ هزار متر مکعب در این پروژه، ادامه داد: عملیات سنگ فرش این پروژه در فضایی به مساحت ۹ هزار و ۵۰۰ متر مکعب انجام می شود و در تلاشیم تا این پروژه در اردیبهشت ۱۴۰۴ به بهره برداری برسد.

وی اضافه کرد: پیشرفت فیزیکی پروژه بر اساس برنامه زمان بندی تعیین شده ۵۸ درصد است.

  • نویسنده : سارا برزگر