وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: استان فارس استان رمزها و رازها است و فارس و شیراز به مثابه خورشید درخشانی است که در ایران و جهان می‌درخشد و ما نمی‌توانیم از میراث فرهنگی سخن بگوییم و از فارس حرف نزنیم.‌

به گزارش هویدا آنلاین، سیدرضا صالحی امیری جمعه _ هجدهم آبان_ در اختتامیه سومین جشنواره بین ‌المللی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی اظهار کرد: ای کاش صدا و سیما هر روز این میراث فرهنگی را به مردم‌ نشان می‌داد تا ایرانیان احساس غرور کنند و ای کاش آموزش و پرورش و آموزش عالی ما هر روز در منابع درسی ‌شان بیاموزند که ایران سرزمین تابانی است که در آن زیست می‌کنند و به آن افتخار کنند.

وی افزود: انسان برای سخن گفتن در این دیار دچار سختی می‌شود که از چه چیزی سخن بگوید‌ و از کدام بنا و کدام هویت صحبت کند.

وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: ما دچار یک شکاف هویتی شده‌ایم. چرا که نتوانستیم آن‌گونه که لازم و شایسته این نسل بوده است، هویت ایرانی را به مردم‌ معرفی کنیم.

صالحی امیری خاطر نشان کرد: یکی از اهداف این جشنواره بازشناسی هویت است و این جشنواره نشان می‌دهد که مردمان این سرزمین فرهیخته هستند و نسل جوان به فرهنگ و هنر علاقه ‌مند هستند و این جوانان، ادیبان و بزرگان کشور سرمایه‌های ملی ما هستند و نباید ناشناخته بمانند.

وی اضافه کرد: امشب دو قهرمان‌ ملی و المپیک یعنی برادران گرایی هم مهمان این‌ مراسم هستند‌.‌ ما در این جشنواره هیچ وقت قائل به تقسیم و تفکیک میان مردم ایران نبودیم و همه مردم‌ متعلق به این خاک هستند‌. ما باید بپذیریم که با نسل جدید با زبان جدید سخن بگوییم. ما باید سراغ نسل جدید برویم و فهم درستی از آن‌ها داشته باشیم. باید شکاف خودمان را با نسل جدید ترمیم کنیم و امروز سینما، شعر، موسیقی و فرهنگ ما متعلق به نسل جوان است و باید این امانت را به نسل جدید بسپاریم.

وزیر میراث ‌فرهنگی ادامه داد: یک میلیون اثر تاریخی در این کشور شناسایی شده است و باید این امانت را به دست جوانان بسپاریم تا از آن‌ها صیانت کنند. میراث ما ایران ماست و ایران ما میراث ماست؛ ما باید آنگونه که شایسته مردم ایران است از این میراث حفاظت کنیم‌. من و همکارانم وظیفه خودمان می‌دانیم که تمام تلاشمان را برای مرمت و نگه‌داری از آثار تاریخی به کار ببریم تا نسل جوان بدانند ایران همیشه یک خورشید تابان است.

صالحی امیری اظهار کرد: ارگ شیراز با توسعه جدیدی که پیدا می‌کند به سمت ثبت جهانی حرکت می‌کند و‌ با ثبت جهانی ارگ‌ و ایجاد میدان بزرگی که به مراتب زیباتر از نقش جهان خواهد شد، شیرازی‌ها شعف و غرور بیشتری پیدا خواهند کرد.

شیراز شهر ملاصدرا، حافظ و سعدی کانون حکمت ایرانیت و اسلامیت است

در این مراسم همچنین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنانی اظهار کرد: شیراز کانون حکمت است و می‌خواهم در این فرصت پیش آمده به دو شبهه که در جامعه ما بوده، اشاره کنم و با یک واژه کلیدی پاسخ دهم و شبهه اول تعارض میان سنت و مدرنیته است. برخی از هنر و میراث سنتی دفاع می‌کنند و برخی طرفدار هنر مدرن‌ هستند و این پرسش همواره مطرح است که آیا از نظر فلسفی میان سنت و تجدد تعارض است و یک شبهه دیگر این است که میان ایرانیت و اسلامیت تعارض وجود دارد و برخی هم در این چالش می‌دمند.

وی افزود: پاسخ من به این دو چالش و شبهه مفهوم کلیدی حکمت است. اگر حکمت را به میدان بیاوریم‌، میان ایرانیت و اسلامیت جمع می‌شود و اگر حکمت را به میدان بیاوریم می‌توان سنت و تجدد را نیز جمع کرد. چرا که حکمت یعنی بینش، منش و کنش محکم و راز این بینش، کنش و منش در قرآن آمده است که می‌گوید صاحبان الباب حکمت دارند و الباب جمع لب است که به خرد ناب اشاره دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: حکمت جمع ایرانیت، اسلامیت، سنت و مدرنیته است. زیرا چهار نوع عقل را در خود دارد. سه واژه رسانه، میراث و فرهنگ را اگر با حکمت درآمیزیم، ایرانیت و اسلامیت با هم‌ چالش ندارند و سنت و تجدد هم تعارضی ندارند و ما باید قدر این حکمت را بدانیم و شیراز که شهر ملاصدرا و حافظ و سعدی است، کانون این حکمت است.

مهم‌ترین پیام برگزاری جشنواره ثبات و امنیت در ایران است

در این مراسم همچنین علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور اظهار کرد: استاندار خوزستان و مدیرکل صنایع‌دستی این استان میزبانی جشنواره چهارم چندرسانه‌ای میراث فرهنگی را درخواست کردند و با موافقت وزیر میراث‌ فرهنگی، جشنواره چهارم به میزبانی استان خوزستان در سال ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

وی افزود: امروزه شادی و نشاط یک نیاز مبرم است و این جشنواره‌ها هستند که جشن و سرور را در میان مردم جاری می‌کنند. چرا که بیش از ۲۵ نشست، کارگاه و بزرگداشت، بیش از ۱۰۰ اکران‌ فیلم و نمایش با حضور مردم شیراز و هنرمندان برجسته در این دوره برگزار شد و نزدیک به ۱۲ هزار کودک و نوجوان در این برنامه‌ها حضور داشتند.

معاون میراث‌ فرهنگی تصریح کرد: جشنواره در سال سوم‌ موفق شد تا به بلوغی برسد که مردمی شود و نشاط را در میان جامعه گسترش دهد و جشنواره امکانی‌ مهم برای معرفی میراث ملموس و ناملموس و داشته های تاریخی است.

دارابی خاطر نشان کرد: ۹۰ نفر از داوران و افراد برجسته کشور در این دوره آثار را مورد بررسی قرار دادند و مهم‌ترین پیام برگزاری جشنواره ثبات و امنیت در ایران است. زندگی جاری است و چرخ فرهنگ و هنر به امید فردایی بهتر می‌چرخد.

وی اضافه کرد: زین پس استان فارس و شیراز در تولیدات فرهنگ و هنر جایگاه بهتری خواهند داشت. رونق اقتصاد و آمدن گردشگر جزوی از پیامدهای این جشنواره است. معرفی بزرگان استان فارس نیز نقش آنها را در فرهنگ، هنر و میراث‌فرهنگی کشور نمایان می‌کند.

قائم مقام وزیر میراث‌ فرهنگی در پایان تاکید کرد: ما به عنوان خادمان ملت ایران خود را مکلف به نگهداری از میراث تاریخی، فرهنگی و هنری کشور می‌دانیم و با همین رویکرد شعار دوره سوم‌ را «ایران ما میراث ما؛ میراث ما ایران ما» انتخاب کردیم.

به گزارش هویدا آنلاین، در ادامه این برنامه از محمدعلی و محمدرضا گرایی قهرمانان کشتی ایران تجلیل شد و تندیس جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی با حضور قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی، علیرضا تابش دبیر جشنواره، محمد ثابت ‌اقلیدی مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان فارس به محمدحسین ارسطوزاده مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خوزستان تقدیم شد.

  • نویسنده : سارا برزگر