معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز گفت: برای اولین بار در شهر شیراز پس از پردازش زباله ها، تولید انرژی از زباله ها با ظرفیت ۶۰۰ تن در روز رقم می خورد.

به گزارش هویدا آنلاین، روح الله خوشبخت امروز_ سه شنبه پانزدهم آبان_ در نشست خبری خود با خبرنگاران اظهار کرد: ششمین جشنواره بازیافت محلات در شیراز برگزار می شود و برنامه ریزی ها به جهت اجرای مداوم این رویداد در دستور کار است.

وی افزود: در حوزه جمع آوری پسماند، شهر شیراز طلایه دار و شهری پیشرو در کشور است و وضعیت ناوگان این مجموعه جز یکی از بهترین ناوگان های کشور است.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز تصریح کرد: مجموعه سازمان مدیریت پسماند به صورت ۳ ساله ناوگان حمل و نقل را نوسازی می کند که نمود آن در سال جاری در منطقه یک شاهد هستیم.

خوشبخت خاطر نشان کرد: افتخار بزرگ دیگری که نصیب شیراز شده است ایجاد دبیرخانه نگارش فهرست بهای مدیریت پسماند در شیراز است و نماینده جمهوری اسلامی ایران و دبیرخانه استاندارد ملی و بین المللی در حوزه مدیریت پسماند نیز در این سازمان است.

وی همچنین به حوزه پردازش اشاره و اضافه کرد: در حوزه احداث خطوط پردازش که از سال ۹۰ در سایت دفن زباله برمشور  آغاز شد، در سال جاری نیز  به صورت همزمان خط سوم تفکیک در مقصد تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد و تا پایان خرداد ماه سال آینده خط چهارم تفکیک در مقصد را هدف گذاری کرده است.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز همچنین به بودجه سازمان اشاره کرد و ادامه داد: سازمان در بودجه متمم سال جاری ۱۶۵ میلیارد تومان بودجه عمرانی دارد و بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان هزینه نگهداشت مدیریت پسماند در شهر شیراز را دارد و می توان گفت این سازمان بالاترین رقم بودجه جاری و عمرانی را به خود اختصاص داده است.

خوشبخت همچنین خبر داد: در سال جاری نیز عقد قرار داد در حوزه سرمایه گذاری تولید انرژی صورت گرفته است و بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه سرمایه گذاری این پروژه است و پس از چندین سال ممارست و پژوهش بسیار، پس از پردازش زباله ها در شیراز برای  اولین  بار تولید انرژی از زباله با ظرفیت ۶۰۰ تن در روز رقم می خورد.

وی در پایان با اشاره به اینکه ۵۵ درصد هزینه ها صرف پاکیزگی شهر می شود، اضافه کرد: ۲۷ درصد هزینه سازمان صرف جمع آوری و حمل می شود و مابقی هزینه ها در حوزه زیر ساختی هزینه می شود و اگر شهروندان متر به متر کمتر زباله رها کنند این هزینه کاهش می یابد و تغییر الگوی مصرف در جامعه نهادینه می شود. از سوی دیگر شهرداری شیراز تمام هزینه هایی که در این حوزه می شود را از محل پرداخت عوارض شهروندان پرداخت می کند.

  • نویسنده : سارا برزگر