داود منظور گفت: توانستیم با شناسایی منابع پایدار بهجای انتشار اوراق، بهطرف منابع پایدارتر برویم که عمدهترین آنها مالیات و حقوق گمرکی بود، البته دولت از ظرفیتهای خالی صادرات نفت نیز استفاده کرده است.
وی افزود: در دولت قبل، بازار صادراتی نفت در اختیار نداشتیم و نفت روی کشتیها باقی میماند تا برای آن مشتری پیدا کنیم، اما در این دولت اینگونه نبود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به افزایش ظرفیت تولید نفت در دولت سیزدهم، افزود: خوشبختانه در دولت شهید رئیسی توانستیم در درآمد حاصل از صادرات نفت افزایش قابل توجهی ایجاد کنیم، بهطوری که در این دولت نسبت به سالهای آخر دولت قبل بهطور تقریبی سالانه ۱۵ میلیارد دلار به درآمد حاصل از صادرات نفت اضافه شد.
منظور تصریح کرد: مهمترین اصلاح ساختار بودجهای که ما در این دولت انجام دادیم واقعیکردن درآمدها و منابع، کاهش میزان انتشار اوراق، حرکت بهسوی منابع پایدار بودجهای و استفاده حداکثری از ظرفیت صادرات نفت کشور بود که توانست بودجه دولت را پایدار کند.
وی ادامه داد: در این دوره تلاش کردیم کسری بودجه دولت را به نظام بانکی منتقل نکنیم و این مساله باعث شد در بخش پولی نیز به یک انضباط برسیم؛ یعنی انضباط بودجهای مقدمهای برای تحقق انضباط پولی در کشور شد، ازاینرو یکی از مهمترین رویکردهای ما در دولت شهید رئیسی این بود که بتوانیم دولت را بهصورت پایدار با اتکا به منابع قابل اعتماد و پایدار، تأمین مالی کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: در سه سال گذشته، رشد اقتصادی کشور بالای ۵درصد بوده است. سال ۱۴۰۰ حدود ۵.۵درصد رشد داشتیم، در ۱۴۰۱ بیش از ۵درصد رشد اقتصادی ثبت شد و در ۱۴۰۲ نیز نزدیک به ۶درصد رشد را تجربه کردیم. این رشد نشاندهنده جهش در اقتصاد است.
Saturday, 23 November , 2024