به گزارش هویدا آنلاین ، کوروش کمالی سروستانی مدیر مرکز سعدیشناسی در گفتگو با خبرنگاران ضمن بیان این مطلب افزود: نخستین یادروز سعدی در اول اردیبهشتماه ۱۳۷۷ در شیراز برگزار شد. روزی که به یمن خوبیها و زیباییهای اندیشه سعدی چون شعر و نامش جهانگیر شد و همزمان با شیراز در برخی از شهرهای ایران و جهان دوستدارانش به جشن نشستند و از خوان حکمت و عشق و شورش خوشهها چیدند.
وی افزود: سعدی یگانهای است که سحر کلامش به غایت اعجاز دست مییازد و از آنروست که ذکر جمیلش در افوام عوام افتاده وصیت سخنش را که در بسیط زمین رفته، همچون شکر میخورند و رقعه منشآتش را چون کاغذ زر میبرند. سعدی بزرگ پیوسته به انسان عشق میورزد و همین عشق است که او را در جهان پرآوازه میسازد بهگونهای که بازتاب افق اندیشهاش، بنیآدم را اعضای یکدیگر میداند و همگان را در آفرینش ز یک گوهر و چنین است که جهان گیر میشود. سعدی نیکگفتار و نیکپندار و ژرفبین است و با زبان، هنر، حکایات و تمثیلهای خویش رهنمودی است بر عدالت و دادگر، حقپذیری و انسانمداری.
مدیر مرکز سعدیشناسی در مورد برنامههای علمی یادروز سعدی در اول اردیبهشتماه ۱۴۰۳ گفت: علاوه بر برنامههای فرهنگی و هنری در بخش علمی استادان ارجمندی چون دکتر میرجلالالدین کزازی دربارۀ «سعدی و رزمنامه»، دکتر اصغر دادبه دربارۀ «نگاه شاعرانه سعدی به مسئله جبر و اختیار»، دکتر ضیا موحد دربارۀ «سعدی، زبان و شخصیت» دکتر محمدنوید بازرگان دربارۀ «چراغ آدمیت در دریچه باد»، دکتر زرینالتاج واردی دربارۀ «معرفت و محبت در نگاه سعدی و روزبهان»، دکتر محمدرضا خالصی دربارۀ «نگاه هستیشناختی سعدی به دوستی» و دکتر معین کاظمیفرد دربارۀ «ناظر معتبر در حکایت سعدی» سخن خواهند گفت. علاوه بر این دفتر دوازدهم سعدیشناسی که چهلمین دفتر سعدیشناسی از سال ۱۳۷۷ تاکنون است همزمان با یادروز سعدی منتشر میشود و چهارمین نمایشگاه «سماع قلم» که براساس آثار سعدی توسط هنرجویان استاد معینخواه خوشنویسی شده است با حضور استادان یدالله کابلی و محمد حیدری در تالار حافظ برگزار خواهد شد.
به گزارشهویدا آنلاین، مراسم علمی یادروز سعدی در ساعت ۹ صبح روز شنبه اول اردیبهشت در تالار آرامگاه سعدی برگزار خواهد شد. در همین روز آرامگاه سعدی گلباران میشود و برنامههای متنوع فرهنگی و هنری توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزار خواهد شد.
Saturday, 23 November , 2024