به گزارش هویدا آنلاین اعظم اله کاظمی و گنجعلی زارع دوهنرمندپیشکسوت مرمت سنگ در فارس هستند که در این مراسم مورد تجلیل قرار گرفتند.
اعظم اله کاظمی گفت: مرمتگری سنگ را از کودکی و در کنار پدرم فراگرفتم، بهطوریکه پدران ما حافظ این میراث در دوران پهلوی بودند.
او ادامه داد: از سال ۴۵ تا ۴۷ بهصورت فصلی کار میکردیم و پسازآن، مرمتگری تعطیل شد. مجدداً در سال ۵۲ کارگاه فیروزآباد توسط خارجیها راهاندازی شد.۱۰ سال روی بنای کاخ اردشیر، قلعه دختر و شهر گور کاوشهای باستانشناسی انجام و مرمت انجام شد.
کاظمی خاطرنشان کرد: پس از پیروزی انقلاب، خارجیها رفتند و ما مرمت سنگ و آجر را به دست گرفتیم. او بابیان اینکه اکنون مرمت ۱۰۰ درصدی کاخ اردشیردرفیروزآباد انجامشده است، تصریح کرد: اگر عشق و علافِ نبود شاید این کار هیچگاه انجام نمیشد.
این فعال حوزه مرمتگری سنگ اضافه کرد: اگرچه سالها سن بازنشست شدهام اما هفتهای دو بار در آثار باستانیهای اطراف بازدید میکنم.
در ادامه گنجعلی زارع دیگر بازنشسته میراث فرهنگی نیز در حاشیه این نمایشگاه بیان کرد: حجاری هخامنشی را از کودکی انجام داد.
زارع بابیان اینکه علاقه زیادی به این کاردارم، افزود: ایتالیاییها منت سرمان میگذاشتند تا این کار را یادمان بدهند. الحمدالله اول انقلاب رفتند و کل کار مرمت تخت جمشید را به عهده گرفتیم و ستونها و دروازهها را مرمت کردیم.
او تصریح کرد: با همه مجسمههای سربازان پارسی آشنایی کامل دارم.
زارع بابیان اینکه بزرگان ما با آسیاب دستی کار میکردند و کار ما هم ادامه اقدام پیشینیانمان است، مجدداً عنوان کرد: از سال ۴۳ و در سن ۱۳ سالگی کار حجاری و مرمت را انجام دادم و پس از بازنشستگی هم به دلیل علاقه زیاد این مهم را دنبال کردم.
Saturday, 19 April , 2025