وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه آموزش همگانی منجر به افزایش کیفیت فعالیت‌های تولیدی و بهداشت کار می‌شود،‌ تاکید کرد: در کاهش حوادث ناشی از کار مسئولیت داریم و باید تلاش کنیم میزان ایمنی در کار افزایش یابد.

«قرارگاه آموزش ایمنی و توانمندسازی کارفرمایان کارگاه‌های زیر ۱۰ نفر» همزمان با آغاز دهه مبارک فجر و اجرای مقاوله‌نامه ایمنی و بهداشت شغلی شماره ۱۵۵ مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی شماره ۱۵۵، امروز در همایشی با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به همت مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار برگزار شد.

مقاوله‌نامه ایمنی و بهداشت شغلی شماره ۱۵۵ آخرین مقاوله‌نامه سازمان بین‌المللی کار است که جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم به آن پیوسته و از هجدهم بهمن ماه ۱۴۰۲ توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجرایی خواهد شد.

در این مقاوله‌نامه و سند الحاقی آن، به آموزش و آگاه‌سازی کارفرمایان نسبت به اهمیت رعایت اصول ایمنی کار تاکید شده و مسئولیت ایشان در زمینه پیشگیری از حوادث و بیماری‌های شغلی تبیین شده است.

سید صولت مرتضوی در این همایش با بیان اینکه در حوزه ایمنی کار تلاش‌های بسیاری انجام شده و در جوار کارگاه‌های بزرگ خانه‌های بهداشت کار تعریف شده است، اظهار کرد: همه در کاهش حوادث ناشی از کار مسئولیت داریم و باید تلاش کرد میزان ایمنی در کار افزایش یابد.

وی افزود: انقلاب اسلامی منشأ خدمات بزرگی است و مهم‌ترین خدمت آن خدمت به بشریت بود. یکی از دغدغه‌های ما سفره مردم است و دولت سیزدهم از همان روزهای ابتدایی تلاش کرد که بتواند با مهار تورم و افزایش حقوق و مزایا مشکلاتی را رفع کند البته همچنان مشکلاتی وجود دارد که به دلیل تحریم‌های ظالمانه است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تلفات جاده‌ای کشور تاکید کرد: فوت سالانه ۲۰ هزار نفر در حوادث جاده‌ای زیبنده کشور نیست. بخشی از حوادث مربوط به خودرو و جاده است اما بخشی به راننده و رعایت اصول ایمنی بر می‌گردد. تحلیل‌ها نشان می‌دهد عمده حوادث جاده‌ای در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ داده که ناشی از خستگی راننده بوده و لازم است در این حوزه آموزش‌ به افراد داده شود.

مرتضوی بر لزوم تجهیز ایمنی کار تاکید کرد و افزود: همه مجاهدت‌هایی که در حوزه بهداشت شغلی رخ داده است را ارج می‌نهیم و به تمام کارفرماها و کارگاه‌ها توصیه می‌کنیم که از کار و کارگر مراقبت کنند. خوشبختانه همکاران ما در معاونت روابط کار با اقدامات خوبی که در کارگاه‌های بزرگ و کوچک انجام گرفته است، میزان خسارات کارگاهی را به شکل چشم‌گیری کاهش دادند اما یک مخاطره نیز زیاد است و باید به آن توجه شود.

علی حسین رعیتی فرد ـ معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این همایش از راه‌اندازی کمیته بازرسی کارگاه‌ها خبر داد و گفت: در حال حاضر بیشترین حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان‌سازی است و سال گذشته حوادث ناشی از کار ۱۴ درصد روند کاهشی داشته است.

وی با اشاره به پیوستن جمهوری اسلامی ایران به مقاوله نامه ۱۵۵ ایمنی و بهداشت کار گفت: ۴ درصد از تولید ناخالص کشورها در سال برای حوادث کار و بیماری‌های شغلی هزینه می‌شود که این عدد در ایران نیز قابل توجه است.

معاون وزیر کار با اشاره به وجود یک میلیون کارگاه فعال زیر ۱۰ نفر نیروی کار در کشور گفت: طبق قانون کار، کارگاه‌ها پیش از راه‌اندازی باید چارچوب ایمنی را داشته و آموزش‌های لازم را به نیروهای خود داده باشند. در واقع آموزش نکته کلیدی پیشگیری از حوادث کار است. از دیگر اقدامات تحت پوشش آموزش زنان سرپرست خانوار بود که در این راستا ۱۰ هزار نفر از فعالان مشاغل خانگی آموزش داده شدند، در حالی که پیش‌ از این دولت فقط واحدهای بزرگ تولیدی زیر چتر آموزش قرار می‌گرفتند که این موضوع در حال گسترش در بین کارگاه‌های خرد و کوچک است.

همایش تبیین قرارگاه آموزش ایمنی و توانمندسازی کارفرمایان، هفدهم بهمن ماه امسال به طور همزمان در ۳۱ استان کشور برگزار و دوره آموزشی ویژه کارفرمایان کارگاه‌های زیر ۱۰ نفر به‌ منظور آشنایی با قوانین و مقررات ایمنی کار و در راستای الزامات مقاوله‌نامه شماره ۱۵۵ با حضور ۶۰۰۰ نفر از کارفرمایان کارگاه‌های کوچک ارائه شد.