جواد اوجی، امروز پس از بازدید از پالایشگاه نفت تهران در جمع خبرنگاران گفت: توفیق شد امروز از یکی از قدیمیترین پالایشگاههای کشور که نزدیک به ۱۳.۵ درصد ظرفیت پالایشی کشور را در اختیار دارد بازدید کنیم.
وی افزود: این پالایشگاه آخرین مراحل تعمیرات اساسی و تأمین سوخت کشور و تولید فرآوردهها از جمله بنزین و گازوئیل را در دستور کار دارد، همچنین افزایش کمی و کیفی برای ظرفیت پالایشی کشور دیده شده است، در دولت سیزدهم، وزارت نفت افزایش ظرفیت پالایشگاههای موجود و ایجاد ظرفیت پالایشی جدید را دنبال میکند.
وزیر نفت تصریح کرد: وزارت نفت در دولت سیزدهم دو دستور کار در بحث پالایشگاهها دارد، مورد نخست ارتقای کمی و کیفی پالایشگاههای کنونی و دوم ایجاد ظرفیت پالایشگاههای جدید یا همان پتروپالایشگاهها خواهد بود.
اوجی گفت: خوشبختانه سرمایهگذاران در بحث ایجاد و توسعه ظرفیتهای پالایشی مشخص شدند و توافقهایی هم با وزارت نفت شده است و طبق برنامه زمانبندی شده، مسیر توسعه کمی و کیفی پالایشگاهها طی میشود و برای پالایشگاههای جدید هم مطابق برنامهای که سرمایهگذاران متعهد شدهاند، دولت هم بحث مجوز تنفس خوراک را برای آنها در نظر گرفته است.
ظرفیت پالایش نفت کشور ۱.۵ برابر میشود
وی ادامه داد: انشاءالله طبق زمانبندی تعریف شده برای پالایشگاههای موجود و پالایشگاههای جدید در چهار تا پنج سال آینده ظرفیت پالایشگاههای کشور یک و نیم برابر میشود.
اوجی همچنین از تحویل روزانه ۲۶۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به نیروگاهها خبرداد و گفت: امیدواریم با برنامهریزی و تدابیر اندیشیده شده کمترین چالش را در تأمین سوخت زمستانی گاز بخش خانگی داشته باشیم.
وی به موضوع گازرسانی به بعضی از شهرها استان سیستانوبلوچستان نیز اشاره و اعلام کرد: پیرو نشستی که رئیسجمهوری در منطقه سیستان و بلوچستان داشتند، قول دادند که بحث گازرسانی به شهرهای خاش، میرجاوه و زابل انجام شود، ما هم قول میدهیم که با برنامهریزی تا پایان سال این شهرها به شبکه گاز کشور متصل شوند و مردم این شهرها تا پیش از پایان امسال از نعمت گاز بهرهمند شوند.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره ناترازی گاز افزود: پارسال در فصل سرما روزانه ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون مترمکعب کمبود گاز وجود داشت که با محدودیت ارسال گاز طبیعی به صنایع و بخش نیروگاهی و جایگزین کردن سوخت مایع، جبران شد.
بحث دیپلماسی گازی و افزایش سهم ایران از تجارت گاز دنبال میشود
اوجی تصریح کرد: امسال باتوجه به اینکه ما در زمینه تولید گاز طبیعی رقم اضافهای نخواهیم داشت و مصرف در بخشهای خانگی، صنایع و نیروگاهی هم نسبت به پارسال با افزایش ۱۰ درصدی روبهرو میشود، پیشبینی میکنیم در فصل سرد سال (دی و بهمنماه) روزانه با ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری گاز روبهرو شویم که طبق برنامهریزیها برای جایگزینی با سوخت مایع، سعی میکنیم هموطنانمان دچار مشکل نشوند.
وی ادامه داد: بحث ارتقای کمی و کیفی فرآوردههای نفتی بهویژه نفت کوره را همچنان دنبال میکنیم و در دو تا سه سال آینده بیشک درجه گوگرد موجود در نفت کوره بیشتر پالایشگاهها بهویژه پالایشگاه نفت آبادان را کاهش میدهیم، ما هماکنون گازوئیل یورو ۴ به نیروگاهها تحویل میدهیم و در بعضی از موارد کیفیت گازوئیل تحویلی نزدیک به استاندارد یورو ۵ است و برنامهریزی کردهایم که بیشتر نیروگاها از گازوئیل پاک استفاده کنند.
وزیر نفت به موضوع دیپلماسی گازی نیز اشاره کرد و گفت: یکی از بحثهایی که ما دنبال میکنیم بحث دیپلماسی گازی با کشورهای همسایه از جمله ترکمنستان است، این موضوع را هم در دستور کار خواهیم داشت که سهم کنونی ۲ درصدی تجارت گاز ایران افزایش یابد، همچنین مذاکراتی هم با طرفهای ترکمنستانی، عراقی و دیگر کشورهای همسایه برای افزایش صادرات و تجارت گاز خواهیم داشت.
Friday, 22 November , 2024