حکم دادگاه عالی آمریکا تکلیف پرونده یک دهه ای شکایت اوراکل علیه گوگل را روشن کرد. اوراکل خواستار دریافت ۹ میلیارد دلار خسارت از گوگل بود. ارزش سهام آلفابت که شرکت مادر گوگل است، پس از انتشار این خبر ۴.۲ درصد و اوراکل چهار درصد صعود کرد.
دادگاه عالی آمریکا اعلام کرد گوگل به صورت مشروع از زبان برنامه نویسی جاوای اوراکل در سیستم عامل اندروید استفاده کرده است.
هر یک از طرفین این دعوی مدعی بودند که موضع طرف دیگر به نوآوری ضربه می زند. اوراکل گفته بود بدون حمایت کپی رایت قوی، شرکتها انگیزه کمتری برای سرمایه گذاری هزینه بالای مورد نیاز برای محصولات مبتکرانه دارند.
اوراکل پس از اعلام این حکم گفت: پلتفرم گوگل بزرگتر و قدرت بازارش بیشتر می شود و موانع برای ورود بالاتر و قابلیت رقابت کمتر می شود. آنها جاوا را به سرقت برده و یک دهه طرح دعوی کردند که تنها یک انحصارطلب می تواند چنین کند. این رفتار دقیقا علت بررسی شیوه های تجاری گوگل توسط مقامات رگولاتوری در سراسر جهان و آمریکاست.
گوگل این تصمیم را یک پیروزی برای مصرف کنندگان، تعامل پذیری و علم رایانه خواند. کنت واکر، مدیر حقوقی گوگل در بیانیه اعلام کرد این تصمیم به نسل جدید طراحانی که محصولات و خدماتشان به مصرف کنندگان سود خواهد رساند، اطمینان حقوقی می دهد.
اوراکل می گوید واسط برنامه نویسی کاربردی جاوا برای کسانی که می خواهند اپلیکیشنهایی برای اجرا در رایانه و دستگاههای موبایل طراحی کنند، به رایگان قابل دسترس است اما شرکتها اگر می خواهند از این نرم افزار برای یک پلتفرم رقابت کننده استفاده کنند یا آنها را در یک دستگاه الکترونیکی جا دهند، باید مجوز دریافت کنند.
این شرکت توضیح داد گوگل با تهدید موجودیتش روبرو شده بود زیرا موتور جست و جوی این شرکت که منبع درآمد تبلیغاتی اش است، در تلفنهای هوشمند استفاده نمی شد. گوگل سیستم عامل موبایلی اندروید را در سال ۲۰۰۵ خرید و کد جاوا را برای جذب طراحان کپی کرد اما حاضر نشد مجوز دریافت کند.
شرکتهای فناوری شامل موزیلا، مایکروسافت و آی بی ام از گوگل حمایت کرده بودند و شرکتهای رسانه ای و سرگرمی که به استانداردهای کپی رایت قوی متکی هستند و همچنین دولت ترامپ از اوراکل پشتیبانی کرده بودند.
انجمن صنعت رایانه و ارتباطات که گوگل از اعضای آن است، حکم صادره را یک پیروزی برای تعامل پذیری، اصول کپی رایت و آینده نوآوری خواند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، اوراکل برای نخستین بار در سال ۲۰۱۰ از گوگل برای نقض کپی رایت شکایت کرده بود و از آن زمان این پرونده در سیستم قضایی بالا و پایین شده و دو دادگاه برگزار شده و درخواستهای تجدیدنظر متعددی برای آن مطرح شده بود.
Saturday, 23 November , 2024