محمدجواد آذری جهرمی در مراسم افتتاحیه تلکام ۲۱، اظهار کرد: یک سال با کرونا گذشت و بار سنگینی از مسوولیتهای آثار کرونا بر دوش فعالان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور بود. شاید این موارد خیلی دیده نشد، اما قطعا حس شد. به گفته او زمانهایی که به هر دلیل شبکه طبق عوارض طبیعی از دسترس خارج میشد، استفادهکنندگان متوجه میشدند که چه نعمت بزرگی در اختیارشان قرار گرفته و شاید بخشی از تلاشهای تلاشگران عرصه ارتباطات را میتوانستند ببینند.
وی با تاکید بر رشد مصرف اینترنت در دوران کرونا بیان کرد: شوخی نیست که بیش از ۱۴ میلیون دانشآموز، یک میلیون معلم، ۱۴۰ هزار استاد، چهار میلیون دانشجو و طلبه تمام امر آموزش خود را در این یک سال از طریق فضای مجازی انجام دادند. در کنار سایر خدمات شامل فروشگاهها، حمل و نقل، بانکداری و حوزههای مختلفی که همواره بارش روی سیستم بود و چند برابر شد. پست به رشد چهار برابری ظرفیت حمل و نقل روبهرو شد و شبکه پستی به اشباع رسید در این یک سال و البته همه اینها برای ما فرصت ایجاد کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه همه فعالان عرصه آیسیتی سال سختی پشت سر گذاشتند، ادامه داد: فردا مرکز هوشمند تجزیه مبادلات پستی کشور بعد از تلاشهای شرکت ملی پست در تهران افتتاح میشود و مراکز اصلیمان هم هوشمند خواهد شد، زیرا شیوه سنتی دیگر در پست هم جواب نمیدهد. در این مدت تولیدکنندگان حوزههای مختلف سه شیفته کار کردند، برای تولید مودم، تولید فیبر نوری، تجهیزات انتقال، توسعه نرمافزار؛ باری که روی این شبکه آمد، بار زیادی بود و مدیریت کردن این ظرفیت کار آسانی نبود.
آذری جهرمی با بیان اینکه مخابرات پیکره اصلی شبکه ارتباطی کشور است، گفت: در این مدت همکاران ما در شرکت مخابرات که در سراسر کشور گسترده هستند، بار زیادی روی دوششان بود. اپراتورها و سروکوها، شرکتهای ارائهدهنده خدمات میزبانی، همه بار زیرساختی سنگینی را تحمل کردند که رفاه را برای مردم در شرایط کرونا فراهم کنند و کسبوکارها را در دسترس قرار دهند. امروز و پس از یک سال سخت و تجربه کرونا، تولیدکنندگان و عرضهکنندگان خدمات عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات دور هم جمع شدند، تجربههایشان را به اشتراک بگذارند.
در یک سال گذشته علاوه بر کرونا، با تحریم مواجه بودیم
وی با بیان اینکه در این مدت، تجربهها علاوه بر کرونا، با پدیده تحریم هم مواجه بود، اظهار کرد: ما هیچگاه از تحریمها ناله نکردیم، اما در دو سال گذشته تحریمها فشار زیادی به مجموعه مدیریتی حوزه ارتباطات وارد کرد. برای ثبت سفارش و پیگیری تامین تجهیزات در اپراتورها، به چندین مراجعه و نامهنگاری با بانک مرکزی و وزارت صمت نیاز بود. برخی استانها که به یک تولیدکننده خاص وابسته بودند و ارتباطات روستاییشان متوقف شده بود و امکان تامین تجهیزات را نداشتیم. ما برخی از این تهدیدها را به فرصت برای تولید تبدیل کردیم و در برخی موارد هم دانش و ظرفیت لازم را نداشتیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه انتقادات از مجموعه مدیریتی شرکت مخابرات ایران بهجاست، گفت: این انتقادات به نیروها، مهندسین و مدیران میانی شرکت مخابرات ارتباطی ندارد، همه میدانیم که این اقدامات تصمیم یک نفر در آن مجموعه است. البته عدم حضور مخابرات در نمایشگاه هم به ضرر خودشان است. آنها در نمایشگاه حضور پیدا نکردند، چون مطالبه دارند که تعرفه را بالا ببریم و به زودی درباره این موضوع با مردم صحبت خواهم کرد.
آذری جهرمی با طرح این سوال که چطور یک شرکت در عرض سه ماه از ۲۸۰ میلیارد تومان سود به ضرر منهای ۹۰۰ میلیارد تومان رسیده است؟ گفت: اگر هزینهای بوده که ثبت نشده، باید مرجع قانونی به آن ورود کند که این هزینه چه بوده است. اگر ارزش سهام افت کرده، به دلیل ابراز نادرست زیان در مجموعه شرکت مخابرات ایران، من به سازمان بازرسی هم منعکس کردم که بعد از افت شاخص سهام در مجموعه مخابرات، سهام سهامداران خرد را کدام مجموعه حقوقی جمع کرده و بعدا چه اتفاقی قرار است بیفتد؟
مخابرات باید بدهی معوق پرسنل خود را پرداخت کند
وی با بیان اینکه مخابرات باید بدهی پرسنل خود را که از سال ۱۳۸۸ و بعد از خصوصیسازی پرداخت نشده، پرداخت کند، افزود: ما این بدهی را از جیب مردم پرداخت نخواهیم کرد. املاک تان را بفروشید و بدهی پرسنل را بدهید. اگر میخواهید کار توسعهای انجام دهید، ما تعرفه را افزایش میدهیم، اما کسی برای خدمات ۴۰ سال، تعرفه را افزایش نمیدهد. شرکت مخابرات نه تنها تکالیف خود در توسعه شبکه ملی اطلاعات را انجام نداده، بلکه برای توسعه پهنباند خانگی، جلوی توسعه بخش خصوصی را نیز گرفته است. اما ما همانگونه که انحصار را در مساله ارتباطات بین شهری درون استانی شکستیم انحصار درون شهری را نیز خواهیم شکاند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: میدانیم زور شما زیاد است و میتوانید در همه مسایل اعمال نظر کنید. اما ما هم زورمان کم نیست و متوقف نمیشویم و از هر ابزار قانونی که داشته باشیم استفاده میکنیم. با صدور بیانیه و توصیه این مساله حل نمیشود، ما هرچه توصیه بوده در این سالها کردهایم. این اتفاقاتی که رقم میزنید، به ضرر مردم است، زیرا اکنون مشخص است که ارتباطات ثابت در ایران نسبت به دنیا عقب مانده، دلیلش هم مشخصا انحصار شرکت مخابرات است که باید شکسته شود.
آذری جهرمی با بیان اینکه ما در سه سال گذشته سعی کردیم انحصار را کم کنیم و آن را کم کردیم، اما الان باید سرعت را بیشتر کنیم، افزود: ما همه از یک خانواده هستیم و فقط همان فرد تصمیمگیرنده از این خانواده نیست. تمام پرسنل و زحمت کشان مخابرات از این خانواده هستند و ما به آنها علاقه داریم، آن فرد که چنین تصمیماتی میگیرد، به کشور و مردم ضرر میزند و اگر ضرورت داشته باشد حتما با اسم و مشخصات درباره این فرد صحبت خواهم کرد.
Saturday, 23 November , 2024