محمدباقر قالیباف صبح امروز( سهشنبه ۱۱ خردادماه) در افتتاحیه دومین کنفرانس مجمع پارلمانی سازمان همکاریهای اقتصادی (PAECO) که در کشور پاکستان برگزار شده است به صورت ارتباط تصویری حضور پیدا کرد و گفت: جناب آقای اسد قیصر، رئیس محترم مجلس ملی پاکستان، در ابتدا لازم می دانم از میزبانی جنابعالی و همکاران محترم شما در پارلمان پاکستان برای برگزاری شایسته این اجلاس تشکر و قدردانی کنم. همچنین مایلم از جنابعالی، برای دعوت از اینجانب جهت مشارکت در این نشست مهم، سپاسگزاری کنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: همانگونه که استحضار دارید، اینجانب مقدمات سفر را برای حضور در اجلاس مهمِ PAECO (پا اِکو) و همچنین دیدارهای رسمی دوجانبه با مقامات عالیرتبه کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی پاکستان فراهم ساختم، اما به دلیل ملاحظات و محدودیتهای بهداشتی اعمال شده از سوی ستاد کرونا، اکنون به صورت مجازی در جمع شما حضور یافتهام و امیدوارم هرچه زودتر شرِّ این ویروس منحوس از جهان کوتاه شود. إن شاءالله در اولین فرصت نزدیک به اسلام آباد سفر خواهم کرد.
رئیس قوه مقننه افزود: منطقه اکو با ۸ میلیون کیلومتر مربع مساحت و قریب نیم میلیارد نفر جمعیت، برخوردار از نعمات و موهبتهای سرشار الهی است. این منطقه مهم دارای منابع و ثروت طبیعی و انسانی و موقعیتِ کم نظیرِ جغرافیایی است، به نحوی که اروپا را به چین و شرقِ دور متصل میکند و روسیه و آسیای مرکزی را به خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند، پیوند میدهد.
پیوندهای عمیق میان ملتهای منطقه اکو سرمایه بینظیری برای توسعه اقتصادی است
وی تصریح کرد: در کنار اینها، باید به پیوندهای فرهنگی و تاریخیِ عمیقِ میان ملتهای منطقهی اکو اشاره کردکه ظرفیت و سرمایه بی نظیری برای توسعه اقتصادی و ارتقاء سطح رفاهِ مردمِ منطقه و رشد و تعالیِ معنویِ آنها فراهم ساخته است.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور، گفت: امروز، مجمع پارلمانی اکو این فرصت را در اختیار ما، به عنوان نمایندگان مردم کشورهای عضو قرار داده است تا با حمایتهای مؤثر قانونی و نظارتی، به دولتهایمان در تحقق اهدافِ بلندِ سازمان اکو کمک کنیم. انتخابِ هوشمندانه موضوعِ این نشست، یعنی ارتقاء مشارکت پارلمانی با هدف همگرایی منطقهای فرصت ارزندهای است تا إن شاءالله گامهایِ بلندی را در این راستا برداریم.
دستاوردهای سازمان اکو تناسبی با ظرفیتهای بالقوه ندارد
وی تصریح کرد: مایه خرسندی است که طی سالهای اخیر اقدامات شایستهای برای توسعه همکاریهای اقتصادی در چارچوب اکو صورت گرفته است. با این حال و با وجود اقدامات ارزشمندِ بعمل آمده، در جهت ایجاد زیرساختِ لازم و نهادسازیِ متنوع در اکو، در دستاوردهایِ حاصله، تناسبی با ظرفیتهای بالقوه مشاهده نمیشود و امور به کُندی جریان دارد. بی شک این اجلاس فرصت مهمی را برای رایزنی، تبادل نظر و رفع کاستیها و حرکتِ پویا و رو به جلو فراهم خواهد ساخت.
قرن کنونی متعلق به آسیا است
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مایلم اشاره کنم که قرن کنونی، متعلق به آسیا است و جمهوری اسلامی ایران ضمنِ حفظِ تناسب و توازن در روابط خارجیِ خود با مناطق مختلف جهان، بر نگاهِ ویژه به همسایگان و قارّهی تاریخی، تمدنی و ادیانیِ آسیا که محل سکونتِ همه ماست، تأکید ویژهای دارد.
قالیباف اضافه کرد: با درک صحیح از نقش پارلمانها و جایگاه دیپلماسی پارلمانی در تقویت روابط بین کشورها و تعمیق همکاریهای بین المللی در حوزه آسیا و اکو، تأکید میکنم که مجلس شورای اسلامی ایران از همان ابتدا، از پیشنهاد مجلس ملی پاکستان برای تأسیس مجمع پارلمانی اکو به گرمی استقبال و به سرعت فرآیند داخلی تصویب اساسنامه آن را نیز طی کرد.
مجمع پارلمانی اکو بستری برای دیپلماسی پارلمانی منطقهای است
رئیس قوه مقننه ادامه داد: امروزه، مجمع پارلمانی اکو نه تنها بستری برای دیپلماسی پارلمانی منطقهای از طریق تبادل نظر، همفکری، هم افزایی و همسویی پارلمانهای ملی کشورهای عضو است، بلکه خواهد توانست فضایِ جدیدی را برای نمایندگان پارلمانها در سطح منطقه مهمِ ما، فراهم آورد.
وی ادامه داد: معتقدیم PAECO میتواند ضمن ایجاد شبکه پارلمانی، با همتایان خود در دیگر کشورهای عضو اکو رایزنی و تعامل نموده و حمایتهای لازمِ پارلمانی را از همکاریهای منطقهای و به ویژه در شرایط سختِ اقتصادی ناشی از همهگیری بیماری کرونا فراهم نماید.
قالیباف گفت: بی تردید، وجود چنین سازوکاری نه تنها دولتهای کشورهایِ عضو را در قبول تعهدات در چارچوب اکو از حمایتهای پارلمانی بهره مند میسازد، بلکه بخشِ خصوصیِ کشورها را در زمینه مشارکت در پروژه ها و همکاریهای منطقهای راغب تر خواهد کرد.
سازمان اکو و فعالیتهای آن مورد حمایت مجلس ایران است
رئیس مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: مخالفت با یکجانبهگرایی و صیانت از چندجانبه گرایی از اولویتهای مهم مجلس شورای اسلامی ایران است. همچنین تلاشهای جمعیِ کشورهای همسو، برای تحقق یک نظام اقتصادی بین المللیِ عادلانه و غیرتبعیض آمیز و از آن طریق، دستیابی به رشد اقتصادی، توسعه متوازن، رفاه و سعادت مردم، حفظ ارزشها و فرهنگهای ملی، دینی و کسب جایگاهِ مناسب در روابط بین المللی، همواره مورد حمایتِ نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی ایران بوده است. از این منظر نیز سازمان اکو و فعالیتهای آن، مورد حمایتِ ما میباشد.
مجلس ایران از تمامی ظرفیتهای تقنینی خود برای ایفایِ نقش مؤثرتر در اکو استفاده کرده
وی افزود: مجلس شورای اسلامی از تمامی ظرفیتهای تقنینی خود با هدف کمک به بخشهای خصوصی و دولتیِ ایران برای ایفایِ نقش فعالتر و مؤثرتر در چارچوبِ همکاریهای اکو استفاده کرده و خواهد کرد؛ و آمادگی کامل دارد تا فعالانه، در اجرای توافقاتی که برای هرچه مؤثرتر کردن مجمع پارلمانی اکو حاصل خواهد شد، مشارکت نماید.
اکو از فرصت برگزاری نشستهای پارلمانی برای شناساندن بیشتر منطقه استفاده کند
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در قالب پیشنهاداتی ۶ گانه، گفت: ضروریست PAECO علاوه بر نشستهای ادواری خود، از فرصت برگزاری نشستهای پارلمانی دیگر، در سطح منطقه و جهان برای شناساندن بیشترِ منطقه همکاریِECO بهره برداری نماید. قطعاً این مهم در شکوفایی هرچه بیشتر مجمع کارساز خواهد بود. همکاران من آمادگی دارند، در تدوین دستورالعملی برای این منظور، فعالانه مساعدت و همکاری نمایند.
مجمع پارلمانی اکو نسبت به اقدامات اسلام هراسانه واکنشهای جمعی نشان دهد
وی همچنین افزود: پارلمانهای عضو اکو و به طور مشخص مجمع پارلمانی اکو میتوانند نسبت به اقدامات اسلام هراسانه سازمان یافته ای که علاوه بر هدف قرار دادن ارزشها و کرامتهای متعالی دین مبین اسلام، آثار منفی اقتصادی و توسعهای گسترده برای کشورهای اسلامی و کشورهای عضو اکو به همراه داشته است؛ واکنشهای جمعی از خود نشان دهند و پشتیبانیهای تقنینی لازم را از قربانیان این دسایسِ شیطانی بعمل آورند.
مشارکتهای جدی در زمینه توسعه تجارت درون منطقهای ساماندهی شوند
قالیباف اضافه کرد: معتقدیم باید همکاری و مشارکت جدّی در زمینه توسعه تجارت درون منطقهای و توسعه همکاریها در حوزههایی نظیر حمل و نقل و تراتزیت، انرژی، کشاورزی، مباحث مهم محیط زیست، علم و فناوری و گردشگری را در راستای تحقق اهداف سازمان اکو، ساماندهی کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: همگان بر این باوریم که توسعه تجارت و تعمیق همکاریها در منطقه، نیازمندِ ایجاد سازوکارهایی برای تسهیل تجارت میان اعضاء از طریق تسهیلِ مقررات گمرکی، مالی، بانکی و نیز توجه جدّی به ظرفیتِ بالایِ بخش خصوصی میباشد. در نتیجه یافتن سازوکاری برای تسهیل هرچه بیشترِ فعالیتِ بخش خصوصی کشورهایِ عضو اکو حائز اهمیت میباشد.
وی در پنجمین پیشنهاد با بیان اینکه مشارکت فعال کشورهای عضو، در کارآمد سازی نهادهای موجودِ اکو نظیر بانک توسعه و تجارت، بیمه اتکائی، اتاق بازرگانی و مؤسسه استاندارد اکو، میتواند نقش بسزایی در تحقق اهداف این سازمان داشته باشد، ششمین پیشنهاد خود را نیز چنین مطرح کرد: باید به سازوکارهای غیر اقتصادی، در چارچوب اکو نیز اشاره نمود. سازوکارهایی که میتوانند نقش مهمی را در تثبیت و تقویت مناسبات و همکاریهای اقتصادی مابین کشورهای عضو ایفا نمایند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این میان اهمیت سازوکارهایی نظیر مجمع پارلمانی اکو، مرکز منطقهای مبازه با فساد اکو، سازمان در دست تأسیس اِکوپُل (پلیس اکو)، سازوکار در دست تأسیس همکاریهای قضایی اکو و همکاریهای منطقهای در حوزه مبارزه با قاچاق مواد مخدر، قابل ذکر است.
مقاومت ۱۲ روزه مردم فلسطین بسیاری از کشورها و ملت ها را به حمایت از این مردم مظلوم واداشت
قالیباف ادامه داد: در روزهای اخیر، جهان شاهد تکرار جنایات گسترده رژیم جعلی اسرائیل، علیه مردم فلسطین و به ویژه کشتار زنان و کودکان بوده است. خوشبختانه در مقاومت ۱۲ روزهیِ اخیرِ مردم فلسطین، ملتها، کشورها و حتی بسیاری از دولتهای اسلامی، پایِ کار آمدند و به هر شکل ممکن از مردم مظلوم و مجاهد فلسطین حمایت کردند. این ایستادگی در مقابل اقداماتِ صهیونیستها برای تصرّفِ مسجدالاقصی، قبله اول مسلمین و مقابله با یهودی سازیِ قدس، با شکست تلآویو و درخواست آتش بس از سوی صهیونیستها پایان یافت.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با یادآوری اینکه ما در هفته گذشته، اجلاس پارلمانیِ کمیته ویژه فلسطینِ کشورهای اسلامی را با حضور نمایندگان پارلمانها کشورهای اسلامیِ عضو، در تهران برگزار کردیم، اضافه کرد: شرکت کنندگان در اجلاس بر ضرورت حمایت از فلسطین و محاکمهیِ جنایتکارانی که مسئول نسلکشی و رفتارِ مبتنی بر آپارتایدِ رژیم صهیونیستی میباشند، تأکید کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: مایلم تأکید کنم که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بنیانگذاران سازمانِ اکو، در جهت تحکیمِ پیوندِ اعضاء و تقویت توانمندیهای این سازمان، از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد و در این راستا، مجلس شورای اسلامی ایران به عنوان مجمعِ نمایندگان ملت ایران، آمادگی خود را در جهت رفع موانعِ حقوقی و قانونی و تسهیل همکاریهای اعضاء برای تحقق اهداف سازمان اکو، اعلام میدارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با اغتنام از فرصت، آمادگی مجلس شورای اسلامی را برای پذیرش میزبانی اجلاس بعدی PAECO در تهران اعلام می دارم. مجدداً از جنابعالی و همکاران خود در مجالس ملی و سنایِ پاکستان به به واسطهی میزبانی و ترتیباتِ عالی این نشستِ مهم، تشکر میکنم.
Friday, 22 November , 2024