با گذشت ۱۷ روز از آغازهجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام، به نظر می‌رسد ‌رایزنی‌ها برای اجرای رفع تحریم‌های ایران و بازگشت آمریکا به برجام در حال حصول به نتیجه است.

انریکه مورا معاون رییس سیاست خارجی اروپا در توییتی نوشت: «پس از مذاکرات فشرده که به نظر می‌رسید به بن رسیده پیشرفت‌هایی حاصل شده که به هیچ وجه ساده نبود. با این حال اکنون باید جزییات کار را نهایی کنیم. مساله مهم و کلیدی در این زمینه تعهدی است که همه طرف‌ها برای دستیابی به یک هدف مشترک نشان داده اند. آمریکا در حال پیوستن دوباره به برجام و اجرای کامل آن است.»

مونا فرج الله/میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین هم در توییتی نوشت: «با جمع بندی نتایج ۲هفته مذاکرات در مورد احیای برجام می‌توانیم با رضایت اعلام کنیم که مذاکرات وارد مرحله تهیه پیش‌نویس شده است. با راه حل‌های عملی هنوز فاصله بسیاری داریم اما ما از صحبت‌های کلی به توافق درباره گام‌های مشخص برای دست‌یابی به هدف احیای برجام رسیده‌ایم.

بعد از نشست روز شنبه بود که سید عباس عراقچی با اشاره به پیشرفت‌ها در مذاکرات  از ارائه متن پیشنهادی ایران برای رفع تحریم‌ها خبر داد.

 معاون سیاسی وزارت امور خارجه در گفت و گویی که بعد از نشست داشت، گفت: مذاکرات الان به مرحله‌ای رسیده که طرف‌ها می توانند روی یک متن مشترک شروع به کار کنند. نگارش متن، حداقل در حوزه هایی که اشتراک نظر وجود دارد می‌تواند شروع شود و به همین منظور هیأت ایرانی متون مورد نظر خود را در حوزه هسته‌ای و رفع تحریم‌ها آماده کرده و این را به همه طرف ها ارائه کرده است و این متون می تواند مبنای مذاکرات و رسیدن به توافق نهایی باشد.

مذاکرات موفق آمیز وین

فریدون مجلسی؛ دیپلمات سابق درخصوص مذاکرات وین به خبرنگار ما گفت: بازگشت به برجام تفاهم و توافق اصولی دارد و این دو موضوع یک مسئله مهم است، وگرنه که توافق برجام ۴٫۵ سال پیش رخ داده و اجرایی هم شده بود و در حال حاضر به دنبال احیای دوباره آن هستند وگرنه اگر قرار بود وین نتیجه ای نداشته باشد که رفتن به آنجا کاملا پوچ بوده است.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر مسئله دو مورد است یکی داخل ایران که زیر بار تجارت بین الملل یا FATF را نمی پذیرد اگر برجام هم احیا شود نمی شود تجرات جهانی انجام دهیم و دوباره در بحث صادرات با بن بست روبه رو خواهیم شد اما اگر تجارت قرار است صورت گیرد ما هم نیاز به برجام دارم و هم نیاز به FATF تجارت جهانی باید صورت گیرد تا اقتصاد ایران رونق دوباره بگیرد.

ایجاد دیپلماسی سیاسی در وین

این دیپلمات سابق در باره امتیازاتی که باید دو کشور برای رفع تحریم ها بدهند گفت: لغو برجام یعنی امتیازاتی بین دوطرف رد و بدل شده مانند اینکه ایران دیگر نابودی اسرائیل را نخواهد و آمریکا فلسطین را در سازمان ملل به رسمیت بشناسد یا اینکه ایران که ۷ سال است در یمن حضور دارد حضورش را کمرگ کند اگر تفاهم و توافق و دادن امتیازات بین دو کشور صورت گرفته باشد که یعنی دیپلماسی وجود دارد اما اگر نه یعنی ادامه جنگ اقتصادی.

رونق اقتصادی در انتظار ایران

وی در ادامه از رونق اقتصادی بعداز لغو تحریم ها گفت: اگر قرار است که از وضعیت موجود خارج شویم بهتر است که توافق صورت گرفته باشد چرا که ایران آمادگی کامل برای یک انقلاب اقتصادی را دارد و زیر ساخت های موجود را برای جهشی شدن اقتصاد است که ایران به توسعه مانند امارات و عمان برسد ودیگر حسرت این دوکشور را از لحاظ توسعه صادراتی نخورد همه این جهش ها بستگی به لغو تحریم هادارد.

فریدون مجلسی از خواسته ایران برای لغو تمامی تحریم گفت: باتوجه به اینکه ایران خواستار لغو همه تحریم ها است نه تنها تحریم های برجامی اگر تحریم های برجامی لغو شود اقتصاد ایران رونق خواهد گرفت اما اگر بخواهیم که کل تحریم ها برداشته شود باید از نابودی اسرائیل دست برداریم و اون موقع است که تمام  تحریم ها علیه ایران لغو خواهد شد.

وی در ادامه افزود:برای لغو همه تحریم ها باید تهدیدها تعطیل شود وقتی که یاران اولین موشک را با نام نابودی اسرائیل به هوا فرستاد اوباما هم ایران را تحریم کرد برای لغو تحریم ها باید این تهدید ها کنار گذاشته شود تا اقتصاد کشور که در شرایط تحریم ها رو به نابودی رفته ترمیم شود.

این دیپلمات سابق در پایان از روی کار آمدن یک نظامی و اینکه رییس جمهور بعدی باید برای برجام تلاش کند افزود: روی کار آمدن یک نظامی دلیل بر لغو تحریم ها نخواهد شد احمدی نژاد هم یک نظامی بود اما مهم ترین مسئله این است که شرایط را برای ادامه لغو تحریم ها آماده کند و اقتصاد کشور را رونق دهد حال هر شخصی که روی کار خواهد آماد تنها خطر نظامی می تواند بر روی کشور تاثیر داشته باشد نا بر روابط های بین المللی.